Välkommen på släktboksläpp:
Olof Söderberg – handelsledare, industriman, samhällsbyggare

VISA BILDTEXT
Olof Söderberg : handelsledare, industriman, samhällsbyggare, Förlaget Näringslivshistoria.

Välkommen på boksläpp för släkten av boken om Olof A. Söderberg (1872–1931), som utvecklade faderns firma Söderberg & Haak, blev disponent för Stora Kopparbergs och ägde Fagersta bruk, var drivande i Stockholms handelskammare och medgrundare av Handelshögskolan i Stockholm mm.

Om denna handelsledare, industriman och samhällsbyggare har Benito Peix Geldart, disputerad historiker och forskare vid Centrum för Näringslivshistorias forskningssekretariat, skrivit en ny biografi.

Benito Peix Geldart fortsätter här berättelsen om familjen Söderberg efter sin tidigare bok om fadern och stålpionjären Pelle Söderberg. Där följande generation i form av Olofs söner Torsten och Ragnar Söderberg utvecklade verksamheten vidare till det vi idag känner som Ratos.

Nu bjuder Förlaget Näringslivshistoria till boksläpp särskilt för släkten. Hjärtligt välkommen!

  • När: 29 november, kl 17.00–19.00
  • Var: Centrum för Näringslivshistoria, Grindstuvägen 48–50, Bromma. (Så här hittar du till oss.)
  • Bokens författare kommer att berätta om sin forskning, visa material kopplat till Olof,  följt av mingel med lättare förtäring och dryck.

OSA senast 25 november. Inbjudan får spridas, men bara inom släkten.

E-postadresserna för denna inbjudan har ställts till förfogande av släktföreningen och familjemedlemmar och kommer endast användas för denna inbjudan.

Alexander Husebye

VD

Benito Peix Geldart

08-634 99 07

Forskare och arkivarie, fil. dr

benito.peixgeldart@naringslivshistoria.se