Nyheter

Airtickets in any directions

Min nya favorit bland flygresebyråerna heter Service ”Avia”. De har en oslagbar slogan – ”Airtickets in any directions!” -Inget mer, inget mindre… På bilden deras försäljningskontor i Batumi, Georgien.

airtickets-in-any-directions-1

Vi har rundat av Nobelexpeditionen i högt tempo. Möten med Kulturdepartementet, Näringsdepartementet, Centralarkivet och på kvällen mottagning hos vår nyutnämnda ambassadör Diana Janse på residenset.

airtickets-in-any-directions-2

Vice kulturministern slog huvudet på spiken, ”let´s start now!”. Ingen långbänk här, istället verkstad på en gång. Scanningen av originaldokument om Branobels verksamhet i Georgien har redan börjat, och vi har nya partners ivåra nyvunna vänner.

airtickets-in-any-directions-3

Hos näringsministern hann vi med att göra lite historiegoodwill för svenska företag som är verksamma här idag – Atlas Copco, TeliaSonera och Ericsson. När vi kom ut från mötet undrade jag hur mycket vi skulle kunna ta betalt för PR som denna, där företagen drar nytta av sin historia. Inte så lite…

Nu återstår bara att ta reda på vilken svensk det var som ritade Tblisis största kyrka. Och vad som utspelades när Hjalmar Branting träffade Georgiska exilregeringen i Paris. Georgiska alfabetet är nämligen lite svårt att dechiffrera alldeles eget som det är.