Bruzaholm bruk
360 år

Ett av Sveriges äldsta industriföretag, Bruzaholms bruk, fyller 360 år. På uppdrag av företaget har vi på Centrum för Näringslivshistoria gjort en jubileumsbok, i formen av ett ”bokasin”, och en kort film som sammanfattar brukets historia.

Det enkla järnbruk som Nils Pädhersson anlade 1660 har med småländsk envishet trotsat naturkatastrofer och företagskriser.
Dagens Bruzaholms bruk, som ägs av svenska Cellwoodgruppen, är ett modernt specialgjuteri med internationell kundkrets som stolt förvaltar sitt historiska arv.

För att fira jubileet fick Centrum för Näringslivshistoria i uppdrag av Bruzaholms bruk, vars arkiv vi även sköter om, att göra en jubileumsskrift. Den fick titeln ”BZH360 – En småländsk brukshistoria” och det bildrika ”bokasinet” bjuder läsaren på en resa från det gamla ränneverket vid Brusaån till industrigruppens Cellwoods moderna anläggning.

BZH360 delades ut till företagets alla anställda på en jubileumsceremoni den 9 oktober och finns även att köpa i vår bokbutik eller där böcker säljs.

BESTÄLL BOKEN HÄR

Som följeslagare till boken gjorde vi även en kort film, som både presenterar boken och summerar historien.

PROJEKTGRUPP HOS CENTRUM FÖR NÄRINGSLIVSHISTORIA

I projektgruppen som arbetat med skriften och filmen ingick:

Beställare var Malin Alfredsson, vd på Cellwoodgruppen som äger Bruzaholms bruk.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa ditt företag eller organisation med ert jubileumsfirande? Läs om hur vi kan hjälpa dig att bygga värde med history marketing. Vid frågor kontakta Anders Sjöman, kommunikationschef: 070-717 60 78, anders.sjoman@naringslivshistoria.se.