Nyheter

Bokmässan, Ranelid och förkylningar

Bokmässan är inget för personer med skräck för närgångna möten! Känns som en myrstack med lika många drottningar som författare. Oslagbart kul att överallt springa på dem överallt, de är lika vilsna i trängseln som man själv.

Björn Ranelid ”estraderade” om gemensamme idolen Jussi Björling, även om det kom med en hel del Ranelidsk biografi förstås!

Årets tema, litteratur på tyska, var väl en bisak. Blev besviken på att man inte kunde köpa böckerna och att Nele Neuhaus, min favorit bland deckarförfattare blivit förkyld.

Det hade också vår projektledare Eva Ersson Åbom blivit, redan första dagen. Tappert genomförde hon mässan med en anteckningsblock i handen. Där hamnade säkert många intressanta dialoger – hoppas hon arkiverar den, som Ewonne Winblad föreslog!

Tack Eva, Anna Linderoth, Rita Feldman och Gustav Svensson för strålande insatser i vår monter – vi blev inte minst ett par nya prenumeranter på Företagsminnen rikare!

Och så höll ju Thomas Tydén, Nobelska Familjeföreningens ordförande, ett lysande föredrag om Bröderna Nobels företag Branobel. Fullsatt i publiken! Thomas står inte Herman Lindqvist efter när han levandegör historien! Hans Gustafsson rattade bilderna från sajten som du skall besöka!