Nyheter

FULLSATT! Boksläpp 28 sep:  Gustaf Dalén

Boken GUSTAF DALÉN, en biografi av Anders Johnson, från Förlaget Näringslivshistoria.
VISA BILDTEXT
Boken GUSTAF DALÉN, en biografi av Anders Johnson, från Förlaget Näringslivshistoria.

Uppdatering: Boksläppet är nu fullsatt. Nya anmälningar sätts på väntelista. – Förlaget Näringslivshistoria bjuder in till boksläpp. Den 28 september lanseras boken GUSTAF DALÉN, en biografi av Anders Johnson, på Nobelmuseet i Stockholm.

Gustaf Dalén är en av Sveriges mest omskrivna och beundrade uppfinnare. Småbrukarsonen från Stenstorp är den ende svenske företagsledare som har fått ett Nobelpris. Genom sina automatiska AGA-fyrar nådde Dalén världsrykte. Att en explosion gjorde honom blind hindrade honom inte från att fortsätta leda företaget.

Vem var den blinde AGA-chefen och hur kan vi förstå hans insatser idag? Skriftställaren Anders Johnson har skrivit en ny heltäckande biografi om den ikoniska uppfinnaren och företagsledaren. Boken är baserad på tidigare delvis outforskade  källor och innehåller flera tidigare icke  publicerade fotografier.

Förlaget Näringslivshistoria välkomnar dig till bokens lanseringsfest:

  • När: 28 sep kl 18.00 – 20.00
  • Var: Nobelmuseet, Stortorget 2, Stockholm
  • Snacks och mousserande serveras.

Bokens författare Anders Johnson kommer att berätta om Dalén och sitt eget arbete med boken. Du kommer även få höra från Alexander Husebye, vd på Centrum för Näringslivshistoria och förlagschef på Förlaget Näringslivshistoria, Ulf Larsson, vice museichef på Nobelmuseet, och Anders Houltz, forskningssekreterare på Centrum för Näringslivshistoria.

Boken säljs till specialpris under kvällen och signeras av författaren.

Mejla din anmälan till info@naringslivshistoria.se

 

Förlaget Näringslivshistoria

FÖRLAGET NÄRINGSLIVSHISTORIA ger ut  böcker som berättar företagens och näringslivets historia. Våra bokprojekt utgår från det rika källmaterial som finns i företagsarkiven hos  Centrum för Näringslivshistoria, förlagets ägare. Centrum för Näringslivshistoria är ett av världens ledande näringslivsarkiv och dokumenterar tusentals företags historia på uppdrag av företagsledningar och ägare.
Läs mer om oss – eller beställ våra böcker – på naringslivshistoria.se/forlaget. Vi tar gärna emot tips på företagshistorier du tycker borde berättas: info@naringslivshistoria.se.