Nyheter

Från Absolut till Zorn: 101 historiska band mellan Sverige och USA

De flesta svenskar är väl medvetna om USA:s stora betydelse inom olika samhällsområden. Men svenska företag, svenska utvandrare och deras ättlingar har också haft stor betydelse för utvecklingen i USA. De täta banden mellan Sverige och USA har varit till gagn för båda länderna.

I Anders Johnsons nya bok Från Absolut till Zorn ger författaren ett lättsamt axplock ur historien av svensk-amerikanska relationer. Tyngdpunkten ligger på näringslivshistoria, men vi möter också konstnärer, vetenskapsmän och artister.

I den 56-sidiga, rikt illustrerade publikationen möter vi 101 korta artiklar om det vi inte visste och det vi inte visste att vi inte visste. Boken blir därmed den perfekta konversationsstartaren och glada presentboken i alla miljöer där USA-kontakter spelar roll.

Anders Johnson är journalist och skriftställare med näringslivshistoria som specialitet. Han har bland andra utmärkelser fått Studieförbundet Vuxenskolans Sokratespris 2009, och året därpå Svenskt Näringslivs pris till Curt Nicolins minne.

Från Absolut
till Zorn: 101 historiska band mellan Sverige och USA
Anders Johnson
56 s, hft, ill, isbn 978-91-980812-2-0
F-pris: 50 kr­­­
Pris hos Centrum för Näringslivshistoria: 120 kr