Vi fick fyra nomineringar
till PublishingPriset 2021

VISA BILDTEXT
Nominerade till Publishingpriset 2021.

Vi på Centrum för Näringslivshistoria har fått fyra nomineringar till Publishingpriset 2021! Tidskrifterna Företagshistoria och ”Tvåhundra – Pengarna och livet sedan 1820” samt filmerna ”BZH360 – En småländsk brukshistoria” samt ”Sparbanksidén sedan 1820” finns med på den fina listan. Vinnarna meddelas 17 november.

Publishingpriset, som delats ut sedan 1990, är en årlig jurybedömd tävling ”för lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation”. Juryn består av verksamma kommunikatörer såsom fotografer, grafiska formgivare, filmproducenter, journalister och redaktörer.

Våra nominerade bidrag:

Kategori: Filmer som marknadsför företag och verksamheter

BZH360, Bruzaholms bruk 360 år – en småländsk brukshistoria
på uppdrag av Cellwoodgruppen.

Bruzaholms bruk är ett specialgjuteri som levererar värmebeständigt gods och slitgods till en internationell kundkrets – och som år 2020 firar 360 år! Det gör Bruzaholms bruk till ett av Sveriges allra äldsta industriföretag.

 

Kategori: Informationsfilmer individ

En värld utan banker – Sparbanksidén sedan 1820
i samarbete med Ekonomiska museet.

1820 öppnade den första sparbanken i Sverige. Den 200-åriga utvecklingen av sparbanksrörelsen sedan dess speglar landets och bankväsendets utveckling. Allt detta behandlas i en ny filmserie, ”Sparbanksidén sedan 1820”, som vi gjort tillsammans med Ekonomiska museet.

 

Kategori: Tidningar populärvetenskap

Företagshistoria #1 2021

Detta nummer av Företagshistoria handlar till stor del om vård och medicin. Företagshälsovårdens historia sätts under lupp och de svenska läkemedelsbolagens historia berättas. Dessutom får vi veta mer om hur skidorten Åre utvecklats genom åren.

 

Kategori: Verksamhetshistoria

TVÅHUNDRA – Pengarna och livet sedan 1820
i samarbete med Swedbank.

Swedbank och sparbanksidén fyllde 200 år 2020. Vi på Centrum för Näringslivshistoria har tillsammans med Swedbank gjort ett jubileumsmagasin som berättar den två sekel långa historien om hur sparbankerna och landet utvecklades.