Grattis Ted Ryan på Ford
som utsetts till Fellow på Society of American Archivists

VISA BILDTEXT
Ted Ryan at the HMS16 in Stockholm. (Photo: Linus Sundahl-Djerf.)

Vi säger grattis till Ted Ryan, archives and heritage brand manager på Ford Motor Company, som i augusti får utmärkelsen ”Fellow” av Society of American Archivists (SAA) – som bara den 10:e företagsarkivarien någonsin.

Utmärkelsen är den högsta som ges till individer av arkivföreningen Society of American Archivists (SAA) och delas ut för enastående bidrag till arkivarieyrket. Ted är en av sex nya Fellows 2022 – och bara den tionde företagsarkivarien någonsin, bland de totalt 195 Fellows i SAA. Han kommer att tilldelas utmärkelsen den 25 augusti under en ceremoni vid SAA:s årsmöte 2022, som i år hålls i Boston, Massachusetts.

Ted har varit en återkommande talare vid många av våra egna evenemang, som History Marketing Summit 2016, ICA Section of Business Archives in 2017 och History Marketing Summit 2021, och har alltid frikostigt delat med sig av insikter och inspiration om hur företag både kan bevara och levandegöra sin historia.  En bättre förespråkare för ett aktivt historiebruk på företag är svår att tänka sig – så grattis även till SAA för deras insiktsfulla val av Ted.

SAA:s pressmeddelande med nyheten och om Teds imponerande karriär finns här.

– – –

Mer om Ted och Ford Motor Companys arkiv: För några veckor sedan lanserade de Ford Heritage Archive Vault, med över 5 000 utvalda foton från Ford-arkivet.  Sajten blev snabbt så populär att den tidvis kraschade under besökstrycket.