Nyheter

IKEA gör museum om hur allting började

IKEA öppnade i somras ett museum över sin historia genom interiörer, möbler, produkter och händelser på det första varuhuset i Älmhult.

De flesta känner till att det multinationella möbelföretaget IKEA grundades 1943 av Ingvar Kamprad. Det är dock långt ifrån de flesta som känner till att Kamprad endast var 17 år gammal och att det till en början bland annat var pennor, klockor, smycken och andra diversevaror som fanns till försäljning. År 1955 började de första egendesignade möblerna att säljas och 1958 öppnade det första varuhuset.

// Läs mer om IKEA Museum // 

IKEA har idag huvudkontor i Nederländerna men värnar om sitt svenska arv och identitet – man säljer bland annat traditionellt svenskt mat i såväl restauranger som i butiker i varuhuset. Namnet IKEA är en sammanslagning Ingvar Kamprads initialer(IK) tillsammans med två första bokstäverna i namnet på gården samt by där han växte upp Elmtaryd och Agunnaryd (EA).

Mer om hur IKEA arbetar med history marketing:

History Marketing Summit 2016 berättade Patrik Nygren-Bonnier, Marknadschef för IKEA Sverige om hur företaget använder sin historia.

Se Patriks presentation här