Nyheter

L.O. Smith nu som e-bok, ljudbok och uppdaterad sajt

VISA BILDTEXT
L.O. Smith föll från toppen men reste sig, gång på gång. Han dog dock lika fattig som han föddes. Bilderna i artikeln från Karlshamns museum.

Förlaget Näringslivshistorias nyutgivning av ”Brännvinskungen – berättelsen om L.O. Smith”  kommer nu som e-bok och ljudbok. Sajten losmith.se kommer dessutom uppdateras med nytt innehåll.

Nyutgivning av Pelle Berglunds bok ”Brännvinskungen – berättelsen om L.O. Smith ges inte bara ut i pappersformat utan även som ljudbok och e-bok, både på engelska och svenska.

Samtidigt med nylanseringen av boken har även sajten losmith.se uppdateras och har fyllts på med fler spännande och informativa artiklar om L.O. Smith och hans tid. Sajtens nya utseende kommer efterlikna boken som formgavs av Patrik Sundström, som beskriver dess formgivning så här:

”Boken om brännvinskungen har fått ett råskuret band med nakna, grå pärmar för att anspela på spritframställningens råa natur. Den silverfolierade texten associerar till alkoholens silvergrå – för att inte säga färglösa – kropp. Det rättframma bokbandet med sina brutalt avkapade kanter tar, som L.O. Smith själv, för sig; lite obekvämt, bullrigt och rättframt. Det sena 1800-talets typografiska flora representeras i boken av den smällfeta skyltgrotesken Railroad och kopparplåtarnas distinkta Copperplate, ett typsnitt som åtskilliga högdjurs visitkort sattes med kring förra sekelskiftet.”

Köp boken i vår butik