Nyheter

Med skadad fot på kulturens största cocktailparty

För andra gången i livet på Bok- och biblioteksmässan, för första gången som utställare. Och kroppen är redan utsliten: lindad fot, söndertalade stämband (jag talar varje dag 14:30 och vi missade att beställa högtalarutrustning), susande öron och trött i hela kroppen – undrar om inte huvudet är lite rödvinstungt också. Men roligt är det!

Onsdagen gick åt till att släpa den enorma mängd böcker vi tagit med på fyra pall från Bromma i tron att man skulle kunna sälja lika mycket som ett medelstort förlag. Vi får väl se … Gårdagen var branschdag och man träffade enormt mycket intressant folk. Tiotalet nära vänner inklusive min syster och min blivande svärmor, tjugotalet bekanta, lika många personer man mejlat och telefonerat med på jobbet men som man nu äntligen fick se i verkligheten, samt naturligtvis massa nya ansikten. Överallt hade man intressanta möten: författare som band upp för att skriva i tidskriften, Wikipedia som lovade komma och hålla informationsföredrag om hur vi skall förbättra wikiskrivandet, Interpress som gav råd hur vi skall sälja fler nummer av Tidskriften etc. etc. Även min blivande förläggare, skall skriva en bok under hösten och våren tittade förbi och hann med ett litet sammanträde över en porter – för vi bjuder på Carnegie hela tiden!

Kvällarna är packfyllda av mingelpartyn. Lind & Co:s, Forskartorgets, Trafiknostalgiska Förlagets och Natur & Kulturs var de jag orkade med i går. Peter Pluntky som är gäst i vår monter och bl.a. ställer ut sin bok av äkta guld (värd 400.000 kr) hann med det dubbla, och kvällen innan dansade han rave hela natten med arrangörerna,tala om energi. Själv har jag överansträngt foten och har fått linda den med gasbinda och längtar efter en tub Voltaren.

Åt en förträfflig middag på Park Avenue Hotel i går: bog av närskjuten björn, som var himmelsk. En fantastiskt årgångssherry som aperitif, kalvdans till efterrätt. Servicen förträfflig. Alla var där i baren: Bytte några ord med Pagrotsky och Levengood, radiovänner, stallbröder, väninnor till Gunilla och Riksarkivets ”motsvarighet till mig själv” den ständigt närvarande och joviale  Christer Bogefeldt. Detta är kulturens Båstad, ett gigantiskt litterärt cocktailparty!

Vi står f.ö. i monter B04:70 och min talartid har ändrats till 14:30 för att inte krocka med grannarna som kör med högtalare. Välkomna förbi på en Carnegie Porter!