Ny bok från förlaget: 
Den moderna svenska spelbranschen

VISA BILDTEXT
Den moderna svenska spelbranschen av Karin Jansson Myhr och Dennis Avorin.

Svenska företag har under 20 års tid tillhört världens mest innovativa inom det som kallas för online gaming. Dessa företags utmaningar och trassliga väg till framgång skildras i en ny bok från Förlaget Näringslivshistoria: Den moderna svenska spelbranschen.

Människan har under årtusenden ägnat sig åt olika former av spel. Lika länge har myndigheter reglerat spelandet. I modern tid behövde svenska företag som ville erbjuda spel via internet en utländsk licens. Många valde Malta, vilket inneburit att tusentals svenskar flyttade dit för att jobba och driva företag.

Den 1 januari 2019 fick Sverige en ny spellagstiftning där bolagen nu kan verka inom en nationell svensk reglering. Hur detta påverkar den svenska spelbranschen återstår att se. Vad som är tydligt är att den period i spel branschen som just avslutats präglats av innovation och entreprenörskap. Många svenska företag har lyckats bli internationellt framgångsrika, trots att de många gånger arbetat i motvind, i en bransch som ofta ifrågasätts.

I ”Den moderna svenska spelbranschen” (Förlaget Näringslivshistoria, 2019) möter vi företagen som bröt mark och människorna som jobbade på pionjärföretagen och drev branschens utveckling under en 20-årig epok. Detta är deras historia, berättad av Karin Jansson Myhr och Dennis Avorin utifrån långa och många intervjuer. Boken tar även upp andra frågor som haft betydelse för spelbranschen, som marknadsföring, lobbying, regleringar och ansvarsfullt spelande.

Köp boken här

Mer om boken

Boken finns i både en engelsk och en svensk version från midsommar 2019. Boken bygger till stora delar på intervjuer av de personer som grundat några av Sveriges mest framgångsrika företag inom området: Kindred (dåvarande Unibet), Betsson, Cherry, Leo Vegas, Mr Green och Play’n GO.

 
Projektgrupp

Boken ges ut av Förlaget Näringslivshistoria. I projektgruppen på Centrum för Näringslivshistoria, som driver förlaget, ingår:

Köp boken här