Nytt från förlaget:
Ny bok om Curt Nicolin

VISA BILDTEXT
Bok om Curt Nicolin från Förlaget Näringslivshistoria.

Ingenjören och direktören Curt Nicolin var länge tongivande i det svenska samhället. Den 10 mars skulle han fyllt 100 år – vilket Förlaget Näringslivshistoria uppmärksammar med en ny biografi om Nicolin, som skildrar både mediabilden och människan bakom den.

Curt Nicolin (1921–2006) var en av det svenska näringslivets mest betydelsefulla aktörer under den andra halvan av 1900-talet. Han inledde sin yrkesbana med att leda konstruktionsarbetet för Sveriges första jetmotor på Stal i Finspång. Som vd för Asea och SAS blev han känd som en av landets främsta företagsledare och som ordförande i SAF, 1976–1984, stod Nicolin upp för det fria näringslivet i en tid när detta var som mest ifrågasatt. I medierna framställdes han ofta som känslokall, men pratar man med människor som mött honom var han snarare en empatisk och känslosam person.

Den 10 mars skulle denne gigant inom näringslivet ha fyllt 100 år och med anledning av detta ger Förlaget Näringslivshistoria ut ny biografi, skriven av Anders Johnson.

 

Om boken

Boken bygger på ett omfattande källmaterial där Johnson bland annat gått igenom Curt Nicolins personarkiv på Centrum för Näringslivshistoria och gjort ett stort antal intervjuer med personer som på olika sätt stått Nicolin nära. Nicolins familj har också bidragit med en hel del bilder som visar en mer privat sida av honom – en sida som sällan visats tidigare. Förordet till boken är skrivet av Jan Carlzon.

BESTÄLL BOKEN HÄR

Projektgrupp hos Centrum för Näringslivshistoria

Tryckeri: Livonia Print, Riga, Lettland

BESTÄLL BOKEN I VÅR BOKSHOP