”Historien om ett företag”
Vi skrev ny serie för Storytel

Nu släpps Historien om ett företag, en ny bokserie på Storytel, exklusivt skriven av oss på Centrum för Näringslivshistoria. Åtta nyskrivna ljudböcker berättar historien om åtta företag, om påhittiga entreprenörer, briljanta affärsidéer och en inte alltid spikrak väg till framgång.

Historien om ett företag är en ny ljudboksserie om några av Sveriges mest folkkära företag, skrivna av Centrum för Näringslivshistoria, exklusivt för Storytel. Det är historier om påhittiga entreprenörer med stora drömmar och vågade affärsidéer.  I serien möter man bland annat den skicklige ostförsäljaren som förvandlade en damekipering i Västerås till ett globalt modeimperium, den klurige elbilspionjären som hamnade i patenttvist med Thomas Edison och grossisten som gjorde verklighet av en omöjlig idé och på så sätt skapade landets största livsmedelskedja.

– Vi vill alltid hitta nya sätt att berätta historien om Sveriges företag. Samhällets utveckling har till stor del byggt på vad driftiga entreprenörer och uthålliga företagare gjort. När Storytel kom till oss med idén att göra ljudböcker om några av Sveriges mest folkkära företag var det en självklar sak att göra ihop, berättar Anders Sjöman, kommunikationschef på Centrum för Näringslivshistoria.

Historien om ett företag är inläst av Per Runhammar. I åtta delar med premiär den 5 september berättas historien om H&M, ICA, Ericsson, Clas Ohlson, Vin & Sprit, Saft, SF Studios och Electrolux.

– Det är åtta fascinerande berättelser om företag som så många svenskar har en relation till. Vi ser en ständigt ökande efterfrågan på faktabaserade och engagerande litteratur bland våra kunder, och jag tror och hoppas att den här serien kommer att uppskattas av många, säger Joakim Tholén, publisher för Storytel Original Non Fiction.

Här hittar du Historien om ett företag på Storytel.

Har du inte abonnemang på Storytel? Här finns ett specialerbjudande som ger dig 30 dagar fritt Storytel, så du kan testa. Till exempel med att lyssna på Historien om ett företag

Fakta

De åtta delarna i Historien om ett företag är inlästa av Per Runhammar, och skrivna av: