”Historien om ett företag”
Nya avsnitt på Storytel

VISA BILDTEXT
Bild: Åsa Kax Ideberg

Nu släpps 8 nya avsnitt av Historien om ett företagStorytel, exklusivt skriven av oss på Centrum för Näringslivshistoria. Åtta nyskrivna ljudböcker som berättar historien om företag, om påhittiga entreprenörer, briljanta affärsidéer och en inte alltid spikrak väg till framgång.

Historien om ett företag är en ljudboksserie skriven av oss på Centrum för Näringslivshistoria, exklusivt för Storytel Original. Det är historier om påhittiga entreprenörer med stora drömmar och vågade affärsidéer.  I de nya avsnitten möter vi bland annat ett av våra allra äldsta industriföretag,  mannen som införde näringsfriheten i Sverige, en representant för den svenska alkoholmonopolet och en rösträttskämpe.

I de åtta nya avsnitten av Historien om ett företag berättas historien om Saab, Systembolaget, familjen Nobel, Sparbankerna, Johan August Gripenstedt, Sofia Gumealius, Bruzaholm Bruk och Anna Whitlock

I tidigare avsnitt kan du höra om H&M, ICA, Ericsson, Clas Ohlson, Vin & Sprit, Saft, SF Studios och Electrolux. Historien om ett företag är inläst av Per Runhammar.

 

Här hittar du Historien om ett företag på Storytel.