Nytt från förlaget:
Viljan att se, kraften att förändra – Bräcke diakoni under 100 år

VISA BILDTEXT
”Viljan att se, kraften att förändra – Bräcke diakoni under 100 år” (Förlaget Näringslivshistoria, 2023).

Per Eckerdals rikt illustrerade bok ”Viljan att se, kraften att förändra – Bräcke diakoni under 100 år” (Förlaget Näringslivshistoria, 2023) är en initierad skildring av den diakonala rörelsens framväxt i Sverige med fokus på Göteborg och västkusten.

Bräcke diakoni startade 1923 som en sjukvårdsutbildning av diakonissor, ett kyrkligt socialt projekt för att motverka social nöd och misär. Idag är Bräcke diakoni en av det svenska civilsamhällets stora aktörer inom välfärd. Hur har den utvecklingen sett ut? Följ med på en resa som skildrar stiftelsens första hundra år. En resa som kantas av stora samhällsförändringar och av djärva, pragmatiska steg. En resa som kränger och svänger, men som alltid styrs av det som kommit att bli stiftelsens värdegrund – viljan att se och kraften att förändra.

Boken finns att köpa i vår Bokbutik och där böcker säljs.

Om författaren

Per Eckerdal är före detta direktor för Bräcke diakoni mellan 1990–2008 och styrelseordförande 2008–2011. Han blev därefter biskop i Göteborgs stift 2011–2018 med valspråket ”Mitt ibland er”. Eckerdal är också teologie doktor i kyrkovetenskap.

”Viljan att se, kraften att förändra – Bräcke diakoni under 100 år” (Förlaget Näringslivshistoria, 2023).

Projektgrupp hos Centrum för Näringslivshistoria