Nytt från förlaget:
Stålpionjären, historien om Pelle Söderberg

VISA BILDTEXT
Stålpionjären: Historien om Pelle Söderberg 1836–1881 (Förlaget Näringslivshistoria).

Förlaget Näringslivshistoria släpper nu boken om entreprenören och stålpionjären Pelle Söderberg. En tongivande gestalt i industrialiseringens Sverige och grundaren till företagarfamiljen Söderberg.

Entreprenören och stålpionjären Pelle Söderberg var en tongivande gestalt när industrialiseringen och näringsfriheten kom till Sverige under det sena 1800-talet. Han var även en av Sveriges första rikstäckande handelsagenter och lanserade en alldeles ny produkt, bessemerstål, på den nordiska marknaden. I den moderniserade järn- och stålindustrin blev han snabbt en huvudaktör, och skapade järn- och stålgrossistfirman Söderberg & Haak.

För första gången skildras pionjären Pelle Söderbergs tid, liv och verk i en rik biografi, baserad på tidigare obeforskade källor. En berättelse om en av Sveriges första rikstäckande handelsagenter – och med det en skildring av hur landet utvecklades när industrialiseringen och näringsfriheten kom under det sena 1800-talet. Fram träder också de kvinnor som var betydelsefulla för Pelles liv och utveckling. Möt mannen som blev starten för den kända företagarfamiljen Söderberg.

BESTÄLL BOKEN HÄR

Projektgrupp

Boken ges ut av Förlaget Näringslivshistoria. Torsten Söderbergs Stiftelse har finansierat forskningen.

I projektgruppen ingick: