Nyheter

Praktikant till vår redaktion

VISA BILDTEXT
Karin Jansson-Myhr och Sara Johansson, redaktörer på Centrum för Näringslivshistorias redaktion. (Foto: Johan Strindberg)

Vill du praktisera på redaktionen hos Centrum för Näringslivshistoria? Vi tar emot praktikanter!

På Centrum för Näringslivshistorias redaktion arbetar tiotalet redaktörer, bildredaktörer och arkivarier med vår berättarproduktion. Vi jobbar med vår tidning Företagshistoria, och sajt BizStories.se, med uppdragspublikationer för våra kundföretag (såväl böcker och tidningar som sajter, filmer och utställningar) och med publikationer för vårt forskningssekretariat.

Nu söker vi dig som vill praktisera på en prisvinnande redaktion. Vi tror att du är i slutet av din utbildning inom journalistik, kommunikation, ABM, webbdesign eller liknande. Du har en god analytisk förmåga, är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift och är van vid att jobba med webb. Vi ser gärna att du har ett intresse för historia.

Inom ramen för praktikplatsen
kommer du få jobba med research, innehållsskapande för både analoga och digitala kanaler, kampanjer för print, webb och sociala medier, webbpublicering, textning av Youtubefilmer och andra arbetsuppgifter som förekommer inom vår redaktion.

Observera att praktiken är oavlönad. Tidigare praktikanter har oftast gjort sin praktik hos oss inom ramen för en högskole- eller KY-utbildning.

Vi på Centrum för Näringslivshistoria har i över 40 år bevarat och berättat svenska företagshistoria – och därmed det svenska näringslivets historia. Vi är ett av världens största näringslivsarkiv och hos oss jobbar arkivarier, företagshistoriker, kommunikatörer och redaktörer med att ta hand om företagsarkiv och omvandla dem till berättelser. Vi gör detta på uppdrag av företagsledningar, ägare och näringslivet i stort.

Har du frågor om praktikplatsen, kontakta vår kommunikationschef Anders Sjöman anders.sjoman@naringslivshistoria.se eller ansvariga för marknadskommunikation Margarita Feldman, margarita.feldman@naringslivshistoria.se.

Eller bara sök direkt. Klicka på knappen och mejla din ansökan med ett kort cv.

Sök praktikplatsen!