Nyheter

Södras historia nu på webben

VISA BILDTEXT
Bild från artikeln "Kvinna och skogsägare" på Södrahistorien. (Foto: Södras arkiv.)

Skogsägarföreningen Södra fyller 80 år och firar detta med att berätta sin historia på en ny webbplats där Centrum för Näringslivshistoria har producerat innehållet.

Sedan starten 1938 har Södra arbetat för skogsgårdarnas bästa. Idag är föreningen Sveriges största skogsägareförening med mer än 50 000 medlemmar. Södra är också en internationell skogsindustrikoncern med sågverk, massabruk och annan förädlingsverksamhet.

På Södrahistorien, www.sodra.com/sodrahistorien, berättas hur småskaligt skogsbruk har utvecklats till en lönsam industri. Men Södras historia handlar inte bara om skogen och industrin – den handlar också om engagemanget hos de enskilda skogsägarna och styrkan i en medlemsorganisation.

Centrum för Näringslivshistoria har gjort research och producerat text och bild. Ett antal filmer från 1938 och framåt finns också att beskåda. Södrahistorien kommer att byggas på under hela året med fler artiklar, bilder och filmer.

Projektgrupp

Projektgrupp på Centrum för Näringslivshistoria var:

Projektansvarig på Södra var Christina Wennberg, med Henrik Björnsson som bildredaktör och Fredric Thörnqvist som webbansvarig.  Sajten byggdes av Sigma IT, med formgivning av byrån wellhello.