Stålpionjären nominerad till
Årets Industriarvspublikation

VISA BILDTEXT
Stålpionjären: Historien om Pelle Söderberg 1836–1881 (Förlaget Näringslivshistoria).

Vår bok Stålpionjären: Historien om Pelle Söderberg är nominerad till Årets industriarvspublikation av Svenska Industriminnesföreningen. Vinnaren offentliggörs den 8 december.

Svenska industriminnesföreningen SIM introducerar en ny utmärkelse – Årets industriarvspublikation. Utmärkelsen är ett sätt att sätta fokus på goda exempel på publikationer där industriarvet speglas, tillgängliggörs, gestaltas och förmedlas med nya och samhällsrelevanta perspektiv.

Bland de 10 nominerade publikationerna finns Stålpionjären: Historien om Pelle Söderberg 1836–1881 av Benito Peix Geldart som har getts ut av oss på Förlaget Näringslivshistoria.

En vinnare utses efter röstningsförfarande inom SIM:S styrelse och offentliggörs den 8 december. Vinnaren belönas med ett diplom.

Läs mer på Svenska industriminnesföreningens webbsida

Stålpionjären: Historien om Pelle Söderberg 1836–1881

Entreprenören och stålpionjären Pelle Söderberg var en tongivande gestalt när industrialiseringen och näringsfriheten kom till Sverige under det sena 1800-talet. I den moderniserade järn- och stålindustrin blev han snabbt en huvudaktör, och skapade järn- och stålgrossistfirman Söderberg & Haak. För första gången skildras pionjären Pelle Söderbergs tid, liv och verk i en rik biografi, baserad på tidigare obeforskade källor.

BESTÄLL BOKEN HÄR