Starkare tillsammans
Axfood 20 år

VISA BILDTEXT
Axfoods jubileumsmagasin.

Axfood firar 20 år under 2020. Vi på Centrum för Näringslivshistoria har på uppdrag av Axfood gjort ett jubileumsmagasin som berättar dagligvarukoncernens historia.

Axfood 20 år.

Den 11 maj 2000 bildades dagligvarukoncernen Axfood. Bolagets rötter sträcker sig dock betydligt längre tillbaka. Genom fusioner och förvärv har ett antal butiksvarumärken och koncept både skapats, försvunnit och inkorporerats under andra. Under de senaste 20 åren har Axfoodfamiljen dessutom utökats med ett antal företag inom helt nya områden.

För att fira 20 år av förändrings- och samverkansarbete har vi på Centrum för Näringslivshistoria gjort ett magasin som berättar företagets långa historia. Magasinet innehåller bland annat historia om Axfood och de ingående varumärkena Hemköp, Willys, Dagab, Axfood Närlivs och Axfood Snabbgross, intervjuer med tidigare vd:ar, hållbarhetsarbete, ett quiz där man kan testa sina kunskaper om Axfood och mycket mer. Jubileumsmagasinet distribueras till alla ca 17 000 personer inom Axfoodfamiljen.

Projektgrupp

I projektgruppen som arbetat med magasinet ingick:

Beställare hos Axfood var Sara Kraft Westrell och Claes Salomonsson.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa ditt företag eller organisation med ert jubileumsfirande? Läs om hur vi kan hjälpa dig att bygga värde med history marketing. Vid frågor kontakta Anders Sjöman, kommunikationschef: 070-717 60 78, anders.sjoman@naringslivshistoria.se.