Jobba hos oss:
Bli ansvarig för vår skolverksamhet

VISA BILDTEXT
Arkivgång hos Centrum för Näringslivshistoria i Bromma. Foto: Alexander Ruas.

Kom jobba hos oss! Centrum för Näringslivshistoria söker ny skolansvarig. Vi tror du är en driven, strukturerad och utåtriktad arkivpedagog, helst med erfarenhet som gymnasielärare.

Rollen som skolansvarig arkivpedagog på Centrum för Näringslivshistoria omfattar:

  • Att driva och utveckla vår skolsajt foretagskallan.se. På sajten berättar vi om svensk företagshistoria och erbjuder lektionsförslag som bygger på centralt innehåll och kursmål som tillhör gymnasiala ämnen/kurserna: Historia 1a1 – 3, Samhällskunskap 1a1 – 3, Företagsekonomi 1- 2, Marknadsföring, Entreprenörskap och företagande samt Ledarskap och organisation. Lektionsuppläggen ska vara baserade på Skolverkets läroplan. Du fyller sajten med nytt lektionsmaterial (som du får hjälp att ta fram av kollegorna) och lektionsupplägg (som du skapar själv). Lektionsmaterialet baseras på våra arkivkällor samt annat redaktionellt material som Centrum för Näringslivshistoria tagit fram.
  • Att kommunicera med och bygga vårt lärarnätverk, via nyhetsbrev, skolsamarbeten, samarbetsorganisationer mm.
  • Att ta emot skolbesök från diverse gymnasieskolor.
  • Att fortsätta och utveckla våra samarbeten. Vi samarbetar t ex med CESAB (Certifierat i Sverige AB) där vi hjälper lärare, främst inom ekonomiprogrammet och handelsprogrammet, att finna kvalitativt underlag för sin undervisning. Vi samarbetar även med specifika partnerskolor, där vi gärna ser att antalet skolor även ökar. Du har chansen att bygga vidare på etablerade arbetsmetoder och nätverk.

Tjänsten avser heltids tillsvidareanställning där vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde snarast så rekryteringen sker löpande, dock vill vi gärna ha din ansökan senast 6 oktober.

OM DIG

Vi söker dig som har erfarenhet från skolundervisning, helst som gymnasielärare med intresse för historia och arkivpedagogik. Du är en duktig skribent samt gillar att föreläsa. Det är också ett stort plus om du har erfarenhet av att jobba i WordPress och med Google Analytics. Du tycker företagshistoria är intressant och vill arbeta med att förmedla hur näringslivet påverkat samhället i stort. Du är ordningsam, gillar att skapa nätverk och har god samarbetsförmåga.

OM OSS

Centrum för Näringslivshistoria har i snart 50 år bevarat och berättat svenska företags historia – och därmed det svenska näringslivets historia. Här jobbar arkivarier, företagshistoriker, marknadsförare, kommunikatörer och redaktörer med att ta hand om företags arkiv och omvandla det till berättelser. Vi gör detta på uppdrag av företagsledningar, ägare och näringslivet i stort. En viktig del av vår verksamhet är att lyfta företagarnas och näringslivets roll i samhällsutvecklingen för skolor och studenter på gymnasienivå, vilket vi bl a gör med vår skolsajt Företagskällan.

Hos oss arbetar du i en företagskultur som karakteriseras av en kundfokuserad, humanistisk, akademisk miljö med hög intellektuell nivå och med trevliga hjälpsamma kollegor. Vårt kontor består av ljusa lokaler på 10 min promenad från Alviks tunnelbanestation och 5 minuter från närmaste station med tvärbanan.

Tjänsten rapporterar till Margarita Feldman, ansvarig för marknadskommunikation, och ingår i vår Uppdrags- och kommunikationsgrupp.

Frågor om tjänsten samt ansökan skickas till Margarita Feldman, margarita.feldman@naringslivshistoria.se.