Nyheter

Vi vann Svenska Webb-Priset 2011!

Historien om bröderna Nobel, som vi berättar på sajten www.branobelhistory.com. belönades med utmärkelsen Svenska webb-priset 2011.

Kommunikationstävlingen Svenska webb-priset har sina rötter i systertävlingen Svenska Publishing-Priset som är Sveriges mest heltäckande grafiska kommunikationstävling.
Företag, organisationer, myndigheter, kommuner, förlag, byråer, konsulter etc. har anmält webbplatser av olika slag till tävlingen, som detta år omfattade 11 kategorier.

Juryn har bedömt användbarhet, design och innehåll med fokus på besökarupplevelser snarare än på de tekniska lösningarna. Det är helheten som bedöms, inte bara designen.

Centrum för Näringslivshistorias webbprojekt Bröderna Nobel vann juryns specialpris ”Verbala priset” med motiveringen:

Till någon av de nominerade som juryn vill premiera för utomordentligt bra textinnehåll. För ett överraskande initiativ som på ett välformulerat och pedagogiskt sätt fängslar, lockar och lotsar besökaren genom ett stycke väl bevarad svensk historia.

Författaren Brita Åsbrink har skrivit lejonparten av artikeltexterna på webbplatsen om bröderna Nobel. Redigeringen stod Annbritt Ryman och Gunhild Wallin för, och Semantix tog hand om språkgranskning och översättning till engelska.

Med oss på prisutdelningen var vår webbyrå Winston som byggt den tekniska plattformen och designat Branobelhistory.com.