1880-talets innovations­explosion
Anders Houltz talar på Patentdagen

26 sep 2019, kl 08.30 - 19.00

VISA BILDTEXT
På årets upplaga av Patentdagen kommer Centrum för Näringslivshistorias forskningschef Anders Houltz prata om patentskyddet och 1880-talets innovationsexplosion.

Patentdagen är en årlig heldag för dig som arbetar med patent och innovation som arrangeras av Groth & Co. På årets upplaga av Patentdagen kommer Centrum för Näringslivshistorias forskningschef Anders Houltz prata om patentskyddet och 1880-talets innovationsexplosion.

Mycket av det vi idag tar för givet inom patent och annan immaterialrätt har sin svenska upprinnelse i 1880-talet. På den tiden tändes stubinen till en innovationsexplosion som på några decennier gjorde Sverige till ett modernt industriland. Då grundades också tre viktiga organisationer som finns kvar än idag: PRV, Svenska Uppfinnareföreningen och Svenska Patentombudsföreningen. Allt detta blev startskottet för ett sekel utan motstycke i historien. Det kan tyckas märkligt, men de ramar som lades på 1880-talet är alltjämt en förutsättning för att kreativ innovation ska omsättas i hållbar teknisk utveckling. Lyssna på vår forskningschef Anders Houltz och många fler talare på Patentdagen 26/9.

För mer information, besök https://patentdagen.se/.