Evenemang

Anders Houltz talar på Handelshögskolan i Göteborg

20 feb 2020, kl 13.00 - 15.00

VISA BILDTEXT
Vår forskningschef Anders Houltz är en av inbjudna talare på seminarium i historiska studier av Kapitalism, industrialisering och teknik (KITT) 20 februari kl 13-15.

Vår forskningschef Anders Houltz är en av inbjudna talare på seminarium i historiska studier av Kapitalism, industrialisering och teknik (KITT) 20 februari kl 13-15.

Det första seminariet i denna nystartade historiska seminarieserie Kapitalism, industrialisering och teknik (KITT) äger rum hos Avdelningen för ekonomisk historia på Handelshögskolan torsdagen den 20:e februari. Då kommer Anders Houltz och Rolf H Carlsson att tala om:
”Forskning och källor vid Centrum för Näringslivshistoria samt SIAR (Scandinavian Institute of Administrative Research) – forskning och digitalisering av ett unikt arkiv”

Anders Houltz är forskningschef vid Centrum för Näringslivshistoria och docent i teknik och vetenskapshistoria. Han doktorerade på KTH med avhandlingen ”Teknikens tempel: Modernitet och industriarv på Göteborgsutställningen 1923” (2003). Hans senaste bok ”Batterifabriken: En uthållig kraftkälla i Oskarshamn” publicerades 2018.

Rolf H Carlsson är civilekonom från HHS. Han var verksam vid SIAR mellan 1971 och 2001, Han var bl a baserad i Stockholm, Boston, Sao Paolo, Paris och Singapore, hade ansvar för SIAR:s verksamhet inom skogsindustrin globalt och var vid två tillfällen chef för SIAR:s administration. Han har skrivit flera böcker om ägarfrågor, exempelvis ”Ownership & Value Creation” (Wiley 2001) och om SIAR School samt en biografi om SIAR:s grundare, professor Eric Rhenman (1932–93).

Mer information på handels.gu.se