Boksläpp:

Anna Whitlock – Reformpedagog och rösträttsledare

26 aug 2020, kl 15.00 - 16.00

VISA BILDTEXT
Välkommen på boklanseringen av boken Anna Whitlock – Reformpedagog och rösträttsledare tillsammans med bokens författare Anders Johnson och journalisten och författaren Ulrika Knutson på Anna Whitlocks gymnasium onsdagen 26 augusti kl 15.00.

Välkommen på boklanseringen av boken ”Anna Whitlock – Reformpedagog och rösträttsledare” (Förlaget Näringslivshistoria) tillsammans med bokens författare Anders Johnson och journalisten Ulrika Knutson på Anna Whitlocks gymnasium onsdagen 26 augusti kl 15.00.

Anna Whitlock, verklighetens fröken Friman, var en svensk skolpionjär och kvinnosakskämpe, som verkade när det moderna Sverige tog form. I den skola som Anna grundade 1878 kom hon att införa många pedagogiska nyheter, som vi idag ser som självklara i skolväsendet. Många politiskt radikala eller kulturellt verksamma satte sina barn i hennes skola. Dessutom, eftersom undervisningen var religiöst neutral, kom också barn från judiska hem med namn som Bonnier, Josephson och Lamm.

Anna hade ett häftigt humör, men blev trots detta en samlande kraft inte bara i skolvärlden utan även i rösträttskampen. Hon var en formidabel nätverksbyggare och det var inte lätt att tacka nej när hon bad någon att ställa upp i hennes ”reformkoncern.”

Lyssna på bokens författare Anders Johnson, journalisten och författaren Ulrika Knutson samt Centrum för Näringslivshistorias vd Alexander Husebye i samtal om skolpionjären och kvinnosakskämpen Anna Whitlock och den tid hon verkade i.

  • När: onsdagen 26 augusti, kl 15.00–16.00
  • Var: Anna Whitlocks gymnasium, Stockholm. Evenemanget kommer även att sändas digitalt.
  • Boken kommer att finnas till försäljning till specialpris.