Boksläpp:

Anna Whitlock – Reformpedagog och rösträttsledare

26 aug 2020, kl 15.00 - 16.00

VISA BILDTEXT
Här kan du se den digitala boklansering av boken "Anna Whitlock – Reformpedagog och rösträttsledare" (Förlaget Näringslivshistoria) tillsammans med bokens författare Anders Johnson och journalisten Ulrika Knutson som livesändes 26/8.

Se den digitala boklanseringen av boken ”Anna Whitlock – Reformpedagog och rösträttsledare” (Förlaget Näringslivshistoria) tillsammans med bokens författare Anders Johnson och journalisten Ulrika Knutson som livesändes onsdagen den 26 augusti.

Anna Whitlock, verklighetens fröken Friman, var en svensk skolpionjär och kvinnosakskämpe, som verkade när det moderna Sverige tog form. I den skola som Anna grundade 1878 kom hon att införa många pedagogiska nyheter, som vi idag ser som självklara i skolväsendet. Många politiskt radikala eller kulturellt verksamma satte sina barn i hennes skola. Dessutom, eftersom undervisningen var religiöst neutral, kom också barn från judiska hem med namn som Bonnier, Josephson och Lamm.

Anna hade ett häftigt humör, men blev trots detta en samlande kraft inte bara i skolvärlden utan även i rösträttskampen. Hon var en formidabel nätverksbyggare och det var inte lätt att tacka nej när hon bad någon att ställa upp i hennes ”reformkoncern.”

Lyssna på bokens författare Anders Johnson, journalisten och författaren Ulrika Knutson samt Centrum för Näringslivshistorias vd Alexander Husebye i samtal om skolpionjären och kvinnosakskämpen Anna Whitlock och den tid hon verkade i. Se seminariet här.

Köp boken här!

Boken kommer att finnas till försäljning fr o m 26 augusti. Beställ den online på Bokus, Adlibris, Akademibokhandel och i vår egen Bokbutik – eller be din lokala bokhandlare att ta in den, om de inte redan har den.