Släktboksläpp:

”Stålpionjären”, boken om Pelle Söderberg

11 dec 2019, kl 17.00 - 19.00

VISA BILDTEXT
"Stålpionjären", boken om Pelle Söderberg. Skriven av Benito Beix-Geldart. Omslag och form av Patrik Sundström.

Är du ättling till Pelle Söderberg och Göta Örtenholm? Eller tillhör familjen Söderberg/Wigelius, Örtenholm eller Ödman? Välkommen då på släktboksläpp av boken ”Stålpionjären”, biografin om Pelle Söderberg, entreprenören och grundaren av järn- och stålgrossistfirman Söderberg & Haak.

För första gången skildras pionjären Pelle Söderbergs tid, liv och verk i en rik biografi, baserad på tidigare obeforskade källor. En berättelse om en av Sveriges första rikstäckande handelsagenter – och med det en skildring av hur landet utvecklades när industrialiseringen och näringsfriheten kom under det sena 1800-talet. Fram träder också de kvinnor som var betydelsefulla för Pelles liv och utveckling. 

Boken är skriven av fil. dr Benito Peix Geldart vid forskningssekretariatet för Centrum för Näringslivshistoria och utgiven på Förlaget Närings­livs­historia. Torsten Söderbergs Stiftelse har finansierat forskningen.

Boken kommer släppas till allmän försäljning efter nyår – men först, nu innan jul, hålls ett boksläpp enbart för släkten Söderberg.

  • När: 11 december, kl 17.00–19.00
  • Var: Centrum för Näringslivshistoria, Grindstuvägen 48–50, Bromma. (Så här hittar du till oss.)

Bokens författare kommer att berätta om sin ”resa med Pelle”, följt av mingel med lättare förtäring och dryck.

OSA senast 1 december. Inbjudan får spridas, men bara inom släkten.

Anmäl dig här!

Föredrar du att mejla din anmälan? Gör det då till anders.sjoman@naringslivshistoria.se. Ange namn och mejladress för dig, och för andra som du vill anmäla samtidigt.

Välkommen!

tidigare evenemang