Anders Sjöman

Uppdrags- och kommunikationschef, vice vd

Anders Sjöman är kommunikationschef på Centrum för Näringslivshistoria. Leder den redaktionella gruppens arbete. Ansvarig utgivare för tidningen Företagshistoria och nyhetsportalen BizStories.se.

Hostiga besökare, vi ber er boka om!

Om du har symptom på luftvägsinfektion ber vi dig skjuta upp ditt besök till oss på Centrum för Näringslivshistoria. 

Hur gjorde andra? Exempel på aktivt historiebruk

Allt fler företag använder sin historia för att stärka varumärket eller organisationen. Detta strategiska historiebruk kallas history marketing – och här är några verksamheter som…

Släktboksläpp: ”Stålpionjären”, boken om Pelle Söderberg

Är du del av släkten Söderberg, vars ursprung finns hos stålpionjären Pelle Söderberg? Välkommen i så fall till släktboksläpp 11 december när boken om Pelle presenteras.

Anders Sjöman om digitala minnen och arkiv i SvD

Vi raderar våra hårddiskar för snabbt. Kommer vi att tappa minnet i den digitala eran, den som borde göra det lättare att spara? Tankar från en arkivkonferens i San Francisco.

”Allt började med Sofia”, nedslag i reklamhistorien

Marknadsföreningen i Stockholm fyller 100 år – och vår kommunikationschef Anders Sjöman är en av talarna under festkvällen, när han gör nedslag i svensk marknadsföringshistoria.

Anders Johnson får Näringslivshistoriska priset 2019

Skriftställaren Anders Johnson får Näringslivshistoriska priset 2019 för sin långa gärning som populärhistorisk förmedlare av de svenska företagens och näringslivets historia.

Vi gjorde Mäklarsamfundets 100-årsmagasin

Vi har gjort ett jubileumsmagasin åt Mäklarsamfundet som handlar bostadsmarknaden, branschen och omvärlden under 100 år.

Anders Sjöman på Inhousedagen i Göteborg

Anders Sjöman på Inhousedagen i Stockholm

History Marketing Summit 2019

Vår fjärde History Marketing Summit: 5 sep 2019 på Nalen i Stockholm. Möt företag som aktivt använder den egna historien för att växa. Lär dig hur varje verksamhet kan använda historien som en strategisk, affärsstödjande tillgång.