Skolverksamhet
Gratis skolbesök och skolmaterial

VISA BILDTEXT
Foto: Alexander Ruas.

Vi arbetar mycket med skolor och vill ha fler besök, fler samarbeten och fler elever som lär sig om både källkritik och svensk näringslivshistoria.

Besök Företagskällan

För gymnasiet och grundskolans senare år har vi byggt Företagskällan, en webbportal med gratis skolmaterial om svensk näringslivshistoria och entreprenörer genom tiderna, från 1800-talets snilleindustri fram till dagens startups.

Besök oss virtuellt!

Vi öppnar arkivet för dig och din skolklass! Besök oss via Zoom, Microsoft Teams, Skype etc. med dina elever och få en valfri föreläsning i företagshistoria och entreprenörskap samt en vandring i våra arkivdepåer. Hör av dig till: anahi.davila@naringslivshistoria.se

Skolbesök

Många skolklasser har besökt oss genom åren för att se hur ett arkiv fungerar och få lektioner i källkritik, källmaterialsökningar, entreprenörskap, historia och samhällskunskap, allt helt kostnadsfritt. Vi väntar ivrigt på fler klasser! Vill du veta mer, hör av dig till: skola@naringslivshistoria.se

Se webbinarium om arkivpedagogik och vår skolverksamhet
Forskningsverksamhet

Utöver vår skolverksamhet har vi även ett eget forskningssekretariat, som driver oberoende forskningsprojekt på universitetsnivå om det svenska näringslivets utveckling genom tiderna.  Läs om vårt forskningssekretariat.

Vill du veta mer? Hör av dig!