Nyheter

6 mars: Releasefest för NYA Företagshistoria

VISA BILDTEXT
Grace Hopper var sjöofficer och datapionjär. I årets första nummer skriver vi om internets genomslag i Sverige i mitten av 1990-talet. I reportaget hittar du också den första databuggen. En nattfjäril som Hopper lär ha hittat i mitten av 1940-talet.

Vi har gett vår tidning Företagshistoria nytt utseende och vässat anslag. Kom fira det första numret av Nya Företagshistoria den 6 mars kl 19-21 på Hökens Gata 11.

Lyssna på:

  • Allt om senaste numret, från nya chefredaktören Anders Landén
  • Om företagsamma kvinnor och kvinnors företagande: Anahi Davila, skolansvarig på Centrum för Näringslivshistoria och Lina Thomsgård, Stockholms Kvinnohistoriska museum samtalar, modererade av Anders Houltz, forskningschef på Centrum för Näringslivshistoria.
  • Tre starka filmkvinnor: Jesper Larsson och Stefan Klockby från 100-årsfirande SF Studios berättar om företagets historia – och fördjupar sig i arbetet som gjordes av Tutta Rolf, Stina Bergman och Karin Swanström.

Välkommen 6 mars kl 19-21 till Kvinnohistoriskas mars-lya på Hökens Gata 11, Stockholm.

Lokalen är liten. Om man osa:r snabbt har man störst chans få plats. Vill man våghalsa väntar man till sista osa-dag som är 1 mars.