Nyheter

Boklansering och släktträff för Herzog

Den 7 november var det dags för lansering av Peder Herzog – bokbindaren som började bygga av Per Dahl och utgiven på Förlaget Näringslivshistoria. Vi på Centrum för Näringslivshistoria tyckte det var väldigt kul att se flera ättlingar till Herzog på plats hos oss i Bromma.

Ättlingarna till Peder Herzog och Berhardina Linmansson välkomnades inledningsvis av vd Alexander Husebye och fick kvällens program presenterat av forskningschef Anders Houltz. Bildredaktör Jenny Stendahl berättade sedan om de källor som använts i boken och som bland annat kommer ur Esseltes historiska arkiv hos Centrum för Näringslivshistoria.

Därefter tog författaren Per Dahl över för att berätta mer om bokbindaren som började bygga och den tid som han verkade i. Vår kommunikationschef Anders Sjöman gav sedan ett bredare perspektiv på Herzog med fokus på bokbranschen idag. Kvällen avrundades med mingel och boksignering av författaren.

 

 

 

Anders Houltz, forskningschef på Centrum för Näringslivshistoria. Foto Michael Folmer

Jenny Stendahl, arkivarie och bildredaktör för Peder Herzog - bokbindaren som började bygga. Foto Michael Folmer

Per Dahl, författare till Peder Herzog - bokbindaren som började bygga. Foto Michael Folmer

Anders Sjöman, kommunikationschef. Foto Michael Folmer

Gruppen bakom boken, från vänster till höger, sittande: Patrik Sundström, formgivare, Jenny Bergman, projektledare, Alexander Husebye, vd Centrum för Näringslivshistoria och Helena Hegardt du Rées, förlagskonsult. Stående: Jenny Stendahl, researcher och bildredaktör, Per Dahl, författare och Anders Houltz, redaktör. Foto Michael Folmer

Signering pågår! Foto Michael Folmer