Nyheter

Vi söker ny ansvarig för digital arkivering

VISA BILDTEXT
Datahallen i Thulehuset. Sveavägen 44 ca 1960-1962. Fotograf Rolf Hintze. Skandias historiska arkiv hos Centrum för Näringslivshistoria

Kom jobba hos oss! Centrum för Näringslivshistoria söker nu en systemvetare, IT-strateg eller arkivarie med inriktning digitalt bevarande för att fortsätta utveckla vårt erbjudande inom digitala arkivtjänster .

Centrum för Näringslivshistoria bevarar och berättar näringslivets historia på uppdrag av företagsledningar, ägare och näringslivet i stort. I dagsläget har vi över 300 företag som kunder. Utöver den fysiska arkivering vi erbjudit i över 40 år, och som resulterat i dagens 70 000 hyllmeter material, erbjuder vi sedan 2009 en rad arkivtjänster med inriktning på långsiktigt digitalt bevarande.

I grunden finns vårt eget digitala bevarandearkiv, baserat på IBMs Filenet P8-plattform, utformat efter svensk arkivstandard. Vi erbjuder också intranäts och webbplatsarkivering och olika inventerings- och digitaliseringstjänster. Vi arbetar allt oftare med överföring, uttag eller migrering av digitalt bevarandematerial från företags olika system med bevarandeinformation till vår lagringsmiljö (digitala leveranser).

För som vi vet så föds allt mer material digitalt idag. Det som var en fysisk personaltidning förr är idag ett intranät. Produktkatalogen har blivit en sajt. Mediebearbetning och marknadsföring sker ofta helt digitalt. Vi korresponderar via epost och tar digitala bilder. Precis som gårdagens fysiska material behöver dagens digitala information sparas för framtida behov.

Vi söker nu dig som vill förstärka vår satsning på den digitala omställningen i arkivvärlden.

Arbetsuppgifter:

Du blir vår expert på digitalt bevarande och på Filenetsystemets eller andra framtida plattformars funktioner och möjligheter. Du utför självständigt konsultinsatser mot kund och bistår våra arkivkonsulter i deras uppdrag när det gäller digital information. Du hittar kostnadseffektiva lösningar för digitala leveranser från olika typer av verksamhetssystem och i olika filformat. Du blir vår kontaktperson gentemot de tekniska underleverantörer som är inblandade i vår digitala arkivering och du blir huvudansvarig för digitala inleveranser.

Kvalifikationer:

  • Du har en bred systemvetenskaplig utbildning på högskolenivå, gärna med inriktning mot metoder för digitalt bevarande. Du får gärna ha en arkivarieexamen men det är inget krav.
  • Du har stora kunskaper om databaser, kan SQL och har på tidigare tjänster haft självständigt systemansvar. Du är van vid självständigt konsultarbete och har arbetat i en konsultorganisation.
  • Som person kan du hantera olika typer av människor och har lätt för att samarbeta. Är trygg i dig själv och självständig i din roll, med god förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete. Du är utåtriktad och har en god pedagogisk förmåga. Är lyhörd för organisationens behov och kan balansera dem mot andra aktörers krav och söker konstruktiva lösningar utifrån olika intressenters perspektiv. Du gillar att arbeta i team mot gemensamma mål.

Du får gärna vara intresserad av näringslivshistoria!

Tjänsten i övrigt:

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Arbetstid: 38h/vecka med möjlighet till flexibla arbetstider
  • Tillträde: Enligt överenskommelse

Om du har frågor på tjänsten – kontakta gärna vår arkivchef Per-Ola Karlsson, mobil: 070-974 03 70 alt. p-o.karlsson@naringslivshistoria.se

Välkommen med din ansökan till vår arkivchef Per-Ola Karlsson, på epost p-o.karlsson@naringslivshistoria.se