Nyheter

Lockheed Martin rustar inför framtiden

Skärmdump från History Factorys hemsida.
VISA BILDTEXT
Lockheed Martins hundraårsfirande blev succé tack vare historieberättande.

Försvarsjätten Lockheed Martin firade 100 innovationsrika år 2012. Från 1910-talets sjöflygplan till nutidens missiler och högteknologiska krigsmateriel rustar de inför framtidens militära utmaningar.

Med historiens hjälp skapade de en ”greatest moments”-sida där 100 händelser lyftes fram.Till sin hjälp hade de det amerikanska företaget History Factory som använder företagshistoria för att skapa berättelser som inspirerar och motiverar människor. Berättelsen byggdes utifrån företagets människor, deras mål och sätt att tänka. Och hur de var banbrytande innovatörer. Detta ledde till att Lockheed Martins hemsida byggdes om och de hundra utvalda historierna visades upp i form av dokumentärvideor och historiska fotografier. Dessa bilder användes även i en marknadsföringskampanj i tidningar och reklamblad.

Kampanjen var en succé och Lockheed Martin bestämde sig för att utöka kampanjen med en bok för att ha en mer permanent tillbakablick på sitt historiska arv. Totalt har de tryckt upp över 80 000 exemplar av boken.

Utan de historiska arkiv som företaget sparat hade de aldrig kunnat skapa en liknande webbplats, och deras hundraårsjubileum hade troligen inte varit lika framgångsrikt.