Nyheter

Medeltida kyrkokonst

Medeltida kyrkokonst är något som fascinerar mig oerhört. Samtidigt som den ofta håller en mycket hög konstnärlig kvalitet har den också ett religiöst djup som går utöver det rent konstnärliga. Slutligen säger den mycket om vår medeltida historia. Om du inte har besökt salen för medeltida kyrkokonst på Historiska museet i Stockholm, bör du genast ge dig dit. Det är min favoritsal på museet – slår till och med guldrummet.

I denna sal spelade vi in det senaste avsnittet i min videoblogg. Med en något sökt övergång, gick tankarna då vidare från Jesusbarnet, på en av altartavlorna, till nästa nummer av vår tidskrift Företagsminnen som har babytema – med anledning av den nyfödda prinsessan. Något jag berättar mer om i inslaget.

Tidskriften Företagsminnen är något jag ägnar mycket av min arbetstid åt, även om jag sedan i julas får benäget bistånd av redaktör Per. T.H. Dahl. Företagsminnen fick dessutom en ny och tilltalande design för drygt ett år sedan. Om du inte har kommit i kontakt med Företagsminnen tidigare rekommenderar jag verkligen att du besöker en välsorterad tidskriftsbutik och köper det senaste numret, eller beställer den från Centrum för Näringslivshistoria. Jag kan lova att du får mycket valuta för pengarna!