Nyheter

Tips för den brödintresserade

En vän till Centrum för Näringslivshistoria den pensionerade bryggaren och jazzmusikern Mats Krantz är även en stor och hyperseriös bakentusiast. Nyligen blev hans bok Drömmen om en bakugn utsedd till Årets kokbok inom kategorin matutensilier av Måltidsakademien och han fick pris av Carl Jan Granqvist.

På Mats Krantz bakblogg  kan man nu följa hans storbak i den egenhändigt byggda vedugnen. Ett måste för alla som är verkligt intresserad av bröd.

I samma veva skulle jag även vilja rekommendera tidskriften Bröd som utges av Sveriges bagare och konditorer. Den typen av branschtidningar brukar sällan vara intressanta för dem utanför den inre kretsen – glömmer t.ex. aldrig när jag satt och väntade en timme i ett hus i Fechta och endast hade organet Svenska ägg att underhålla mig med … Men Bröds redaktör Magnus Magnusson har lyckats göra Bröd till en bred tidning som mycket väl skulle kunna funka på bordet hos frissan eller hårfrisören, liksom i min egen tidningshylla.