Evenemang

Anders Houltz föredragshållare vid Tekniska museets vänners årsmöte

15 apr 2024, kl 18.00 - 19.00

VISA BILDTEXT
Hur blev drömmen om ett svenskt tekniskt museum verklighet? Vår forskningschef Anders Houltz föreläser om museets historia vid Tekniska museets vänners årsmöte som har tema ”Tekniska museet 100 år: Torsten Althin och skapandet av ett museum”.

Den 15 april är Anders Houltz föredragshållare vid Tekniska museets vänners årsmöte som har tema ”Tekniska museet 100 år: Torsten Althin och skapandet av ett museum”.

Hur blev drömmen om ett svenskt tekniskt museum verklighet? Hur skapade Torsten Althin dess innehåll och hur har museet förvaltat hans arv sedan dess? Dessutom, hur har museet speglat förhållandet mellan teknik och samhälle genom ett helt sekel?

Dessa fascinerande frågor kommer att utforskas i ett föredrag som av Anders Houltz, docent i teknik- och vetenskapshistoria och forskningschef vid Centrum för Näringslivshistoria. Hans forskning omfattar näringslivets historia, industrins kulturarv samt historiebruk, utställningspraktiker och museikultur i historiskt perspektiv.

Missa inte chansen att lära dig mer om Tekniska museets fängslande historia och dess betydelse för teknik- och samhällsutveckling genom tiderna.

Läs mer om evenemanget här