Evenemang

Vänföreningen: Stadspromenad bland Söders industriminnen

14 sep 2022, kl 16.00 - 18.00

VISA BILDTEXT
Vi har nöjet att erbjuda ett specialarrangemang för vänföreningens medlemmar, en stadsvandring på Söder med fokus på de äldre industriminnena med arkitekten Örjan Lönngren som ciceron.

Sällskapet Näringslivshistoriens Vänförening har nöjet att erbjuda en stadsvandring för vänföreningens medlemmar på Söder med fokus på de äldre industriminnen. Antalet deltagande kommer att vara begränsat till 20 personer, så först till kvarn!

Vi börjar vid Nytorget där vi tittar på Stockholms äldsta industribyggnad. Vi går vidare till Barnängen där en hel industrimiljö från mitten av 1700-talet finns bevarad. Vi fortsätter till Stockholms Spinneri- och Väferi samt till Lumafabriken, en industribebyggelse från 1900-talets början. Vi avslutar vid Liljeholmens stearinfabrik och Barnängens fabrik där de låg fram till mitten av 1900-talet.

Vår guide är den eminente Örjan Lönngren, arkitekt som arbetar med klimat- och energifrågor på Stockholms Miljöförvaltning. Han har över hundra guidningar för stadsmuseum och officiella besök bakom sig.

  • Datum: Onsdagen den 14 september 2022.
  • Tid: Kl 16.00 till ca 18.00.
  • Plats: Samling på Nytorget 15, vid nordöstra hörnet, där vi har Stockholms äldsta industribyggnad!
  • Anmäl dig till Cecilia Klynne på cecilia.klynne@naringslivshistoria.se eller på tfn 0709 517 091.

Tag på varma kläder, ordentliga skor och paraply.