Nyheter

Kinnarps tar sitt arkiv till nästa nivå

VISA BILDTEXT
Detalj från Kinnarps växande företagsarkiv. (Foto: Gustav Svensson)

Kinnarps grundades 1942 av Jarl och Evy Andersson och är idag den största kontorsmöbeltillverkaren i Europa. Nu hjälper våra arkivkonsulter till på plats i Västergötland med att ordna och förteckna företagsarkivet samt att kravställa en arkivlokal som ska uppföras i anslutning till huvudkontoret.

Familjeföretaget Kinnarps har länge vårdat sin historia, bland annat genom att behålla den ursprungliga verkstadsbyggnaden och göra det till företagsmuseum. Historiskt material har noggrant behållits och de första stegen till ett eget, ordnat företagsarkiv togs för länge sedan.

Kinnarps huvudkontor i Kinnarp. (Foto: Gustav Svensson)

Sibylla Jacobsson, styrelseordförande för Kinnarps och dotter till familjeföretagets grundare, visar det "historieskåp" som varje Kinnarpskontor, oavsett land, har i sin entré.

Sibylla Jacobsson, styrelseordförande för Kinnarps och dotter till familjeföretagets grundare, förevisar den modell på företagets museum som visar hur företagsområdet växt genom tiderna.

Kinnarps företagsarkiv (Foto: Gustav Svensson)

Från Kinnarps företagsarkiv (Foto: Gustav Svensson)

Från Kinnarps företagsarkiv (Foto: Gustav Svensson)

Kinnarps företagsarkiv (Foto: Gustav Svensson)

Nu tar Kinnarps, under ledning av Sibylla Jacobsson, styrelseordförande och dotter till grundarna Jarl och Evy, sitt företagsarkiv till nästa nivå. En tidigare skolbyggnad, tvärs över vägen från Kinnarps huvudkontor, görs nu om till ett fullödigt företagsarkiv.

Våra arkivkonsulter Gustav Svensson och Karin Appell hjälper till på plats i Västergötland med att ordna och förteckna företagsarkivet samt att kravställa den arkivlokal som skolbyggnaden nu ska göras om till.