Nyheter

Vi firar 40 år!

Den 6 november är det 40 år sedan föreningen Stockholms Företagsminnen grundades. Det har hänt mycket sedan dess.

Idag heter vi Centrum för Näringslivshistoria och hanterar en av världens största näringslivshistoriska arkiv med dokument, bilder, filmer och föremål – till glädje för våra medlemsföretag, forskare och lärare som får inspireras av materialet. Utifrån arkiven berättar vi också företagens historia – på historiska webbplatser, i föredrag, böcker, utställningar, tv-program och artiklar. Historia binder ihop och ger sammanhang, för individer lika mycket som för företag.

– Vi ligger rätt i tiden. Historia är viktigare än någonsin för att skapa sammanhang och belysa varumärken och företagskultur. Svenska företag använder idag historia i kommunikation och marknadsföring på en helt annan nivå än för bara tio år sedan, säger Alexander Husebye.

För att uppmärksamma de 40 år som gått har medarbetarna valt ut sina personliga favoriter ur arkivens samlingar. Dessa har nu samlats i boken Arkiverat! som presenteras vid jubileumsfestligheterna den 6 november. Lagom till jubileet har vi också passat på att uppdatera vår logotyp och grafiska profil.