Sara Johansson

Redaktör, chefredaktör för magasinet Företagshistoria

Sara Johansson är redaktör på Centrum för Näringslivshistoria. Trots alla böcker, tidningar och sajter hon gjort om företag blir hon fortfarande lika glad över de aha-upplevelser företagshistorien ger.

Nytt från förlaget: M Sverige 100 år

Riksförbundet M Sverige (tidigare Motormännen) har alltid arbetat för säkra förare i säkra bilar på säkra vägar. Nu finns en bok som berättar konsumentorganisationens 100-åriga historia.

Vi ordnar och förtecknar af Klints arkiv

Centrum för Näringslivshistoria genomför just nu ett uppdrag åt Stiftelsen Hilma af Klints verk.

Revision i nya numret av Företagshistoria

I årets första nummer av Företagshistoria slår vi ett slag för revisorernas viktiga uppdrag. Dessutom om företagshistoriska världsarv, såpakungen Grumme och strålkniven. Ute den 15 mars!

Göteborgs Kex arkiv till Centrum för Näringslivshistoria

Göteborgs Kex anrika fabrik i Kungälv kommer att slå igen vid årsskiftet 2022–2023 då produktionen flyttas till Lettland. Inför detta har fabrikens arkiv inventerats och material flyttats över till Centrum för Näringslivshistoria i Bromma.

Sällskapsspel i årets sista nummer av Företagshistoria

Stilbildande kortspel, AGAs okända bil och SAS skakiga resa kan du läsa om i senaste numret av Företagshistoria, ute i handeln den 7 december.

Nobelarkivet gästar Centrum för Näringslivshistoria

Nobelstiftelsens arkiv har tillfälligt flyttats till Centrum för Näringslivshistoria för att ordnas upp och bli forskningsbart.

Reklam i nya numret av Företagshistoria

Den 28 september kommer senaste numret av Företagshistoria. I den kan du läsa om svensk reklamhistoria, uppfinnaren Boris Hagelin och cementens långa historia.

Ny bok om Curt Nicolin

Ingenjören och direktören Curt Nicolin var länge tongivande i det svenska samhället. Den 10 mars skulle han fyllt 100 år – vilket Förlaget Näringslivshistoria uppmärksammar med en ny biografi om Nicolin, som skildrar både mediabilden och människan bakom den.

Forskning om politikern och industrimannen Arvid Lindmans liv

Arvid Lindman (1862–1936) är mest känd som Sveriges statsminister under två perioder. Men han var också en mycket aktiv näringslivsprofil, och det är den delen av hans liv som nu sätts under lupp.

Ute nu: Företagshistoria #1 2021

På tisdag 16 mars kommer årets första nummer av Företagshistoria. I den tittar närmare på företagshälsovårdens historia. Dessutom handlar det om skidåkning och dansk-svensk öl….