Nyheter

Vi gjorde innehållet till Svenska Bostäders historiska webb

Svenska Bostäder har byggt bostäder åt Stockholms invånare sedan 1940-talet. Utifrån företagets bild­arkiv, med foton från alla bostadsbyggen, har vi på Centrum för Näringslivshistoria tagit fram en tids- och kart­baserad historia för Svenska Bostäders nya webb.

Sedan starten på 1940-talet har Svenska Bostäder dokumenterat sitt bostads­byggande med mängder av fotografier. Utifrån detta rika bildarkiv har vi på Centrum för Näringslivshistoria byggt en kartbaserad tidsresa. Denna ”mash-up” av karta, tidslinje, bilder och nyskrivna texter, visar bostadsområdenas historia i Stockholm. Konceptet togs fram av Centrum för Näringslivshistoria.

Den nya historiedelen på Svenska Bostäders webb innehåller också nyskrivna artiklar om händelser och skeenden som spelat roll för Svenska Bostäder, till exempel arbetet med bra boende för äldre och den konstnärliga utsmyckningen i bostadsområdena.

Projektgrupp

Grundberättelsen, med all verifierad fakta och historiskt material, kommer från Svenska Bostäders arkiv, som finns både hos företaget självt och deponerat hos oss på Centrum för Näringslivshistoria.

Projektgrupp på Centrum för Näringslivshistoria var:

Webblösningen implementerades av Svenska Bostäders webbyrå, Pdb.