Nyheter

Vi vann Svenska Design­priset och Publishingpriset

Det var en rolig galahöst. Vår tidning ICAHUNDRA #1 vann Svenska Designpriset 2017, kategorin ”Kundtidning, print”!  Vår sajt ica-historien.se vann Publishingpriset 2017, kategorin ”Informationssajter, yrke och bransch”. Tack till ICA som gav oss uppdraget att göra dem, med anledning av ICAs 100-årsfirande i år!

Utöver vinnarna hade vi på Centrum för Näringslivshistoria även fem ytterligare nomineringar till Publishingpriset 2017 och fyra ytterligare nomineringar i Svenska Designpriset 2017.

Svenska Designpriset

Först hade vi roligt 19 oktober då Svenska Designpriset utsåg vinnare på en galakväll på Liseberg i Göteborg:

Anders Landén, redaktör för ICAHUNDRA på Centrum för Näringslivsvhistoria, och Mia Ravnborg, projektledare på ICA. Anders Landén, redaktör för ICAHUNDRA på Centrum för Näringslivsvhistoria, och Mia Ravnborg, projektledare på ICA. (Foto: Svenska Designpriset)

Johan Sandell (formgivning), Anders Landén (redaktör) och Mia Ravnborg (uppdragsgivaren ICAs projektledare) lämnar scen. (Foto: Svenska Designpriset)

Anders Landén, redaktör för tidningen ICAHUNDRA på Centrum för Näringslivhistoria. (Foto: Svenska Designpriset)

Johan Sandell, formgivare och art director för ICAHUNDRA som Centrum för Näringslivshistoria gav ut. (Foto: Svenska Designpriset)

Svenska Designpriset 2017 hölls 19 oktober på Rondo, Liseberg i Göteborg. (Foto: Svenska Designpriset.)

Publishingpriset

Sedan blev det lika roligt 23 oktober då Publishingpriset utsåg 2017 års vinnare på en galakväll på Berns i Stockholm:

Anders Sjöman, projektledare för sajten ica-historien.se på Centrum för Näringslivshistoria, och Mia Ravnborg, projektledare på ICA som beställde sajten.

Mia Ravnborg, projektledare på ICA, och Anders Sjöman, projektledare på Centrum för Näringslivshistoria för sajten ica-historien.se. Foto: Stina Stjernkvist

Svenska Publishingpriset 2017 delades ut 23 oktober på Berns i Stockholm.

Här kan du höra juryns motivering till vinsten, och se Anders Sjöman, kommunikationschef på Centrum för Näringslivshistoria och projektledare för sajten, ta emot priset tillsammans med sajtens beställare, Mia Ravnborg, projektledare på ICA.