Evenemang

Författarsamtal: En hundraårig resa genom vård och omsorg

02 jul 2023, kl 12.00 - 12.45

VISA BILDTEXT
Per Eckerdal är före detta direktor för Bräcke diakoni och skrivit boken “Viljan att se – kraften att förändra”. Maude Kardell Wahlbäck är välfärdhetsstrateg på Bräcke diakoni. Tillsammans tar de oss med på en resa 100 år tillbaka i tiden – en resa som löper parallellt med Göteborgs historia och utvecklingen av samhället i stort.

Per Eckerdal är före detta direktor för Bräcke diakoni och har sammanfattat stiftelsens första 100 år i boken “Viljan att se – kraften att förändra”. Maude Kardell Wahlbäck är välfärdhetsstrateg på Bräcke diakoni och den som sätter den strategiska riktningen framåt. Tillsammans tar de oss med på en resa 100 år tillbaka i tiden – en resa som löper parallellt med Göteborgs historia och utvecklingen av samhället i stort.

Tillkomsten av Bräcke diakoni var ett svar på behoven hos invånarna i Göteborg. Under åren har behoven förändrats och det har även Bräcke diakoni. Men drivkraften är och förblir densamma – att skapa ett medmänskligare samhälle.

I dag är Bräcke diakoni en religiöst obunden organisation som bedriver en bred verksamhet inom vård och omsorg på olika orter. Värdegrunden viljan att se och kraften att förändra är fortsatt vägledande. Därför fick den nya boken namn efter densamma.

Evenemanget är en del av Göteborgs 400-årsjubileumsprogram.

Läs mer om evenemanget här