Årets Industriarvspublikation 2023:
Tidskriften Företagshistoria och ämnessajten BizStories!

VISA BILDTEXT
Vår tidskrift Företagshistoria och dess systersajt BizStories.se är nominerade till Årets Industriminnespublikation av Svenska Industriminnesföreningen.

Vårt kvartalsmagasin Företagshistoria och dess systersajt BizStories.se har tilldelats utmärkelsen Årets Industri­arvspublikation 2023 av Svenska Industriminnesföreningen. Tack, säger vi alla på Centrum för Näringslivshistoria!

Juryns motivering lyder:

”Tidskriften Företagshistoria och hemsidan BizStories ges ut av Centrum för Näringslivshistoria. Redaktionen gräver i arkivet och ger oss glimtar ur industri- och företagshistoriens utveckling i Sverige, ofta belyst ur oväntade och aktuella vinklar. Prylar, branscher och människor som format och tillverkat Sverige sätts in i breda kulturhistoriska sammanhang. Centrum för Näringslivshistoria får utmärkelsen Årets industriarvspublikation 2023 för att de genom tidskriften Företagshistoria och hemsidan BizStories bedriver ett idogt folkupplysningsarbete med vass penna.”

Svenska Industriminnesföreningen (SIM), som delar ut priset, är en nationell förening för industri­samhällets historia och kulturarv. Föreningen verkar för bevarande­insatser, dokumentation, levandegörande och forskning kring industri­samhällets historia och kulturarv.

Teckna din prenumeration på Företagshistoria här

Läs Bizstories här!