Margarita Feldman

Ansvarig för marknadskommunikation

Margarita (Rita) Feldman är ansvarig för marknadskommunikation på Centrum för Näringslivshistoria.

För vänföreningens medlemmar: Guidad visning på Pressbyråns museum

Äntligen! Vi har köat i två år för att kunna besöka Pressbyråns museum och nu bjuder vi in vänföreningens medlemmar till guidad visning.

Förlaget Näringslivshistoria på Bokmässan

Kom och träffa oss på Bokmässan i Göteborg, 28 september –1 oktober! Vi är utställningspartner på Forskartorget och finns på plats med monter och program.

Benito Peix Geldart om industrimannen Olof Söderberg på Bokmässan

Författaren och forskaren Benito Peix Geldart pratar om Olof Söderberg, en framstående aktör inom flera centrala nätverk i det svenska näringslivet under början av 1900-talet, på Bokmässans Forskartorg fredagen den 29/9.

Per Eckerdal om Bräcke Diakonis historia på Bokmässan

Författaren och biskopen Per Eckerdal berättar om den diakonala rörelsens framväxt i Sverige med fokus på Göteborg och västkusten.

Anders Johnson om Kerstin Hesselgren på Bokmässan

Författaren Anders Johnson berättar om om socialliberalen Kerstin Hesselgrens liv och gärning på Bokmässans Forskartorg fredagen den 29/9.

VECKANS BOK: Viljan att se, kraften att förändra – Bräcke diakoni under 100 år

Den här veckan kan du köpa praktverket om Bräcke Diakonis långa historia för endast 232 kr (ordinarie pris 290 kr) i vår Bokbutik. Erbjudandet gäller t o m 2 oktober.

Nytt från förlaget: Olof Söderberg – handelsledare, industriman, samhällsbyggare

Olof Söderberg var en framstående aktör inom flera centrala nätverk i det svenska näringslivet under början av 1900-talet. Förlaget Närings­livs­historia ger ut en biografi om huvudperson i en av Sveriges stora affärsdynastier som hittills varit förvånansvärt okänd för allmänheten och forskningen.

History Marketing Summit 2023

History Marketing Summit är tillbaka!  Kom på HMS23 5 okt 2023 till Nalen i Stockholm och möt företag som använder den egna historien som en strategisk tillgång.

Anders Houltz. Foto: Alexander Ruas.

Anders Houltz i betygsnämnden vid disputation, Linköpings universitet

Anders Houltz medverkar i betygsnämnden vid Isabelle Strömstedts disputation på doktorsavhandlingen ”The Patent Office on Display: Intellectual Property in the Public Eye”, vid Linköpings universitet.

Anders Houltz. Foto: Alexander Ruas.

Anders Houltz medverkar i Swedish Economic History Meeting

Anders Houltz medverkar i Swedish Economic History Meeting i Lund. Tillsammans med Hans Sjögren och Rickard Björnemalm presenterar han ett paper med rubriken ”Hälsokris och ekonomisk omvandling. Covid 19:s påverkan på näringslivet i Sverige”.