Margarita Feldman

Ansvarig för marknadskommunikation

Margarita (Rita) Feldman är ansvarig för marknadskommunikation på Centrum för Näringslivshistoria.

Anders Houltz i Hallwylska podden

Vår forskningschef Anders Houltz gästar Hallwylska museets podd och berättar om elektrifieringen av Hallwylska palatset.

Arkivpedagog Anahi Davila föreläser på Södertörns högskola

Anahi Davila gästföreläser på temat ”Kontakten mellan arkiv, skola och samhälle – att vara pedagog i arkivet” för ABM-studenter vid Södertörns högskola.

Närings­livet och Covid 19: Samtids­dokumentation med forsknings­potential? på Handels­högskolan i Stockholm

Anders Houltz och professor Hans Sjögren diskuterar Centrum för Näringslivshistorias dokumentation av Covid 19-pandemin vid ett högre seminarium arrangerat av EHFF, Handelshögskolan i Stockholm.

Föreläsning: ICA och H&M – Västeråsföretagen som blev ledande i Sverige och världen

Både ICA och H&M är företag som grundades i Västerås. Lyssna på Centrum för Näringslivshistorias konsultchef Per-Ola Karlsson som kommer att berätta de två giganternas historia på plats i Västerås stadshus.

Författarsamtal med Sara Sjöström på Tidaholms stadsbibliotek

Författaren Sara Sjöström föreläser om sin biografi ”Mathilda – historien om Indiskas grundare” på Tidaholms bibliotek.

Anders Johnson om Kerstin Hesselgren på Medborgarskolan

Ett samtal med Anders Johnsson, författare till en biografi om Kerstin Hesselgren, som utkommer våren 2023 på Förlaget Närlivshistoria samt Petra Herzfeld Olsson, professor i arbetsrätt, Stockholm Universitet.

Författarsamtal med Sara Sjöström på Smålit

Författaren Sara Sjöström föreläser på Smålands Litteraturfestival kring sin biografi ”Mathilda – historien om Indiskas grundare” som släppts på Förlaget Näringslivshistoria hösten 2022.

Lunch­webbinarium: Så jobbar The Absolut Company med digital arkivering

Lyssna på samtal mellan Centrum för Näringslivshistorias konsultchef Per-Ola Karlsson och Absolut Companys Corporate Archivist & Chief storyteller Lovisa Severin Kragerud om hur The Absolut Company arbetar med eArkiv och webbplatsarkivering.

Berättelsen om Merlo slott

Villa Merlo har länge huserat SCA:s företagsarkiv. När det nu flyttas till oss på Centrum för Näringslivshistoria bad vi företagets arkivarie Monica Janson berätta om husets spännande historia. Det blev en film.

Julkalender 2022: en standardjul för alla

I årets julkalender berättar vi om något som löser många av våra problem i jobbet och vardagen men som få tänker på – standarder.