Margarita Feldman

Ansvarig för marknadskommunikation

Margarita (Rita) Feldman är ansvarig för marknadskommunikation på Centrum för Näringslivshistoria.

Nytt i bokbutiken: Anna Whitlock – Reformpedagog och rösträttsledare storpocket

Nu finns boken om skolpionjären och kvinnosakskämpen Anna Whitlock av författaren Anders Johnson som storpocket. Anna Whitlock verkade när det moderna Sverige tog form. Hon är även förebild för tv-seriens fröken Friman.

Fyra nomineringar till Publishingpriset 2021

Vi på Centrum för Näringslivshistoria har fått fyra nomineringar till Publishingpriset 2021! Tidskrifterna Företagshistoria och ”Tvåhundra – Pengarna och livet sedan 1820” samt filmerna ”BZH360 – En småländsk brukshistoria” samt ”Sparbanksidén sedan 1820” finns med på den fina listan.

Webbinarium: Cement i 150 år

Cementbranschen i Sverige firar 150 år – och det uppmärksammar vi med ett morgonwebbinarium om cementets historia.

Anders Houltz om coronaprojektet på FAI, FALK och Riksarkivets konferens

Vår forskningschef Anders Houltz deltar i ett panelsamtal om covidmaterial i enskilda arkiv på FAI, FALK och Riksarkivets gemensamma digitala konferens 12-14 oktober.

Seminarium: Corona och näringslivet

Pandemin är ännu inte över men det är dags att presentera en unik dokumentation av effekterna på näringslivet. Centrum för Näringslivshistoria har låtit företagare komma till tals i djupintervjuer och enkäter. Välkommen på seminarium där vi presenterar resultaten tillsammans med forskare och näringslivsprofiler.

Lunchwebbinarium: Blomstrande affärer – Handelsträdgårdarnas historia i Sverige

Lyssna på samtal om handelsträdgårdarnas historia i Sverige mellan Inger Olausson, forskare och lektor vid Institutionen för kulturvård, Göteborgs universitet, och Anders Houltz, forskningschef vid Centrum för Näringslivshistoria.

Vi deltar i skolsamarbete med Wikipedia Sverige och Nordiska museet

Vi deltar i samarbetsprojektet ”Kulturhistoria som gymnasiearbete” tillsammans med Wikipedia Sverige och Nordiska museet. Inom ramen för projektet möter vi gymnasieelever som kommer att öva på digital källkritik och lära sig att skriva artiklar på Wikipedia.

Bengt Jangfeldt om familjen Nobel på Bokmässan

Författaren och Rysslandskännaren Bengt Jangfeldt berättar om familjen Nobels okända företagsimperium på Bokmässans Forskartorg.

Anders Johnson om Curt Nicolin på Bokmässan

Författaren Anders Johnson föreläser om ingenjören och direktören Curt Nicolin på Bokmässans Forskartorg.

Förlaget Näringslivshistoria på Bokmässan 2021

Vi deltar på årets Bok- och Biblioteksmässans Forskartorg fredagen den 24 september med föreläsningar av författarna Bengt Jangfeldt och Anders Johnson.