Margarita Feldman

Ansvarig för marknadskommunikation

Margarita (Rita) Feldman är ansvarig för marknadskommunikation på Centrum för Näringslivshistoria.

Boklansering: Anna Whitlock – Reformpedagog och rösträttsledare

Välkommen på boklanseringen av boken Anna Whitlock – Reformpedagog och rösträttsledare tillsammans med bokens författare Anders Johnson och journalisten och författaren Ulrika Knutson på Anna Whitlocks gymnasium onsdagen 26 augusti kl 15.00.

E-arkiv, history marketing och de första elbilarna

Missade du någon av de lunchwebbinarierna som vi ordnade under våren? Nu har du chansen att komma ikapp och se inspelningarna från vårens seminarier i efterhand. Perfekt för dig som vill lära dig något nytt under semestern!

Vi samarbetar med SvD

Under hela sommaren kommer SvDs läsare kunna ta del av historier om prylar, företag och entreprenörer skrivna av näringslivshistoriker som jobbar hos oss på Centrum…

Årsstämma Sällskapet Näringslivshistoriens Vänner

Är du medlem i Sällskapet Näringslivshistoriens Vänner? Årets stämma genomfördes per capsulam.

REA i vår bokbutik

Just nu pågår SOMMARREA vår bokbutikbokbutik! Utvalda titlar 50 – 75 kr oavsett tidigare pris.

Våra föreläsningar på UR Samtiden – Ekonomi och Mynt

Lär dig mer om den moderna svenska spelbranschens historia, sparbankernas historia, den svenska elbilens historia samt om Electroluxgrundaren Axel Wenner-Gren på URPlay.

Virtuellt skolbesök med Företagskällan

Vår skolansvariga Anahi Davila genomför ett virtuellt skolbesök för årskurs 1 vid Malmö Borgarskola med föreläsning och arkivvisning.

Webbinarium: Näringsfrihetens dag 2020

Vi firade 2020 års Näringsfrihetens dag med lunchwebbinarium om näringsfriheten, kvinnors företagande och den svenska modellens framväxt. Se det inspelade webbinariet här!

Öppet seminarium med Anders Houltz på UCBH, Uppsala universitet

Välkommen på öppet seminarium på Uppsala Centre for Business History där vår forskningschef Anders Houltz föreläser under rubriken ”Forskningens roll på Centrum för Näringslivshistoria: Projekt, empiri och ekonomi.” Seminariet är gratis och öppet för alla.

Årets affärsbragd 2020 går till Erik Gateholm, Cellink

SvD Årets affärsbragd 2020 delas ut till företaget Cellink som gör det möjligt att använda 3D-printrar för att tillverka mänskliga vävnader och organ. Mottagare är vd och grundaren Erik Gatenholm. Vår vd Alexander Husebye ingår i juryn för SVD:s Affärsbragd.