Margarita Feldman

Ansvarig för marknadskommunikation

Margarita (Rita) Feldman är ansvarig för marknadskommunikation på Centrum för Näringslivshistoria.

Gustav Svensson håller föredrag på Uppsala Rotaryklubb

Med avstamp i ett antal olika kundcase berättar arkivarie Gustav Svensson om hur det svenska näringslivets historia bevaras idag och hur historien kan fungera som ett viktigt verktyg i marknadsföring och kommunikation för Uppsala Rotaryklubb.

Lunchwebbinarium: Ny forskning – Näringslivets opinionsbildning i blixtbelysning

Lyssna på samtalet mellan vår forskningschef Anders Houltz och fil dr Rikard Westerberg på Stockholms handelshögskola, som kommer att prata om arkivens guldkorn – och om en tid då näringslivet stod på barrikaderna för det fria företagandet.

Kvinnohistorisk visning med Anahi Davila

Vår skolpedagog Anahi Davila visar arkivmaterial och berättar om banbrytande kvinnliga entreprenörer och skådespelaren och komikern Hanna Dorsin följer med som sidekick och ställer frågor.

Lunchwebbinarium: Näringslivet och coronakrisen

Anmäl dig till webbinarium där vår forskningschef Anders Houltz och forskningsassistent Rasmus Törnblom kommer att berätta om arbetet med datainsamlingsprojektet ”Corona och näringslivet” och presentera ett antal initiala slutsatser utifrån det insamlade materialet.

Årsstämma Sällskapet Näringslivshistoriens Vänner

Är du medlem i Sällskapet Näringslivshistoriens Vänner? Då kan du här anmäla dig till årets föreningsstämma, som genomförs per capsulam.

Näringslivshistoria till lunch: Gränges många skepnader

Lyssna på författaren Ronald Fagerfjäll och redaktören Karin Jansson Myhr som kommer att berätta om företaget Gränges från dess födsel i det förindustriella Sverige till dess plats på dagens globala marknad.

Personalen på Gumaelius annonsbyrå samlad när företaget firade sitt 25-årsjubileum på Hasselbacken i Stockholm den 28 juli 1902. Ur Centrum för Näringslivshistorias bildarkiv.

Kulturnyheterna och Lina Thomsgård pratar Arkivism hos oss

Annonsdrottningen Sofia Gumealius och Gumealius Annonsbyråns arkiv stod i centrum när SVT Kulturnyheterna och Lina Thomsgård besökte Centrum för Näringslivshistoria för att berätta om nya boken Arkivism: en handbok.

Alexander Husebye i juryn för SvD Affärsbragd 2021

Det är dags för Svenska Dagbladets årliga tävling SvD Affärsbragd. Vår vd Alexander Husebye sitter med i juryn – som nu välkomnar alla era nomineringar för årets mest inspirerande entreprenörer.

Äldre utgåvor av Företagshistoria i bokbutiken

Nu finns äldre nummer av Företagshistoria till försäljning i vår bokshop till rabatterat pris. Vi fyller på med nytt hela tiden!

Anders Sjöman föreläser om arkiv för reklambyrån Animal

Fredagen den 16 april föreläser vår kommunikationschef Anders Sjöman om arkiv, historia och history marketing på reklambyrån Animals afterwork.