Margarita Feldman

Ansvarig för marknadskommunikation

Margarita (Rita) Feldman är ansvarig för marknadskommunikation på Centrum för Näringslivshistoria.

Miljonbemanning får SvD Affärsbragd 2023

Företaget Miljonbemannings tre grundare tilldelas nu SvD Affärsbragd 2023. Grundarna Ali Khalil, Saleh Karrani och Shafik Muwanga mottog priset i samband med SM i Ung Företagsamhet, UF.

Lansering ”Kerstin Hesselgren – hälso­vårds­apostel och riks­dags­pionjär”

Välkommen på lansering av boken ”Kerstin Hesselgren – hälso­vårds­apostel och riksdags­pionjär”, med författaren Anders Johnson och talman Andreas Norlén.

Boksläpp ”Revision i går, i dag, i morgon”

Vår forskningschef Anders Houltz medverkar i samtalspanel som modereras av vår kommunikationschef Anders Sjöman vid boksläppet av FAR:s 100-årsjubileumsbok på Ekerlids Förlag.

Lanserings­mingel ”Kerstin Hesselgren – hälso­vårds­apostel och riks­dags­pionjär”

Välkommen på lansering av boken ”Kerstin Hesselgren – hälsovårdsapostel och riksdagspionjär” med författaren Anders Johnson och talman Andreas Norlén!

Föredrag: Vi som byggde Stads­huset med Mats Hayen

Välkommen till föredrag av stadshistorikern Mats Hayen om människorna bakom bygget av Stadshuset.

Anders Houltz före­läser på KTH: Teknikens roller i Stockholms­utställningarna

Anders Houltz föreläser om Stockholms stora utställningar på KTH onsdagen den 10 maj i kursen ”Stockholms teknikhistoria”. Rubriken på föreläsningen är ”Teknikens roller i Stockholmsutställningarna”.

Ny serie i UR: Sveriges moderna ekonomiska historia

Nu har vi jobbat ihop med UR igen – och denna gång gjort tv-serien ”Sveriges moderna ekonomiska historia”. Finns att se på UR Play.

Alexander Husebye om Nationella arkiv­databasen i SvD

Vår vd Alexander Husebye är av medskribenterna till en debattartikel om NADs framtid som publicerades 30/4 på svd.se.

Lunchwebbinarium: Bräcke Diakoni – ett sekel av värderingsstyrd vård

Välkommen till samtal mellan författaren och biskopen Per Eckerdal, aktuell med boken ”Viljan att se, kraften att förändra: Bräcke diakoni under 100 år”, och Centrum för Näringslivshistorias forskningschef Anders Houltz, om diakoni, vårdföretagande och samhälle sedan 1923.

Årsstämma Sällskapet Näringslivshistoriens Vänner

Medlem i Sällskapet Näringslivshistoriens Vänner! I år har vi äran att bjuda in dig till årsstämman som vi håller på Centrum för Näringslivshistoria. Årsstämman avslutas med ett föredrag av Anders Houltz, forskningschef vid Centrum för Näringslivshistoria.