Nyheter

Enormt massa post

Nu för tiden är det ganska sällan man hittar något litet kuvert med handskriven text och i rad uppklistrade frimärken i brevlådan. Första dagen under hösten när mitt postfack plötsligt var fyllt av sådana små kuvert blev jag sannerligen förvånad: Hade någon på skämt anmält att jag sökte brevvänner? Var det idolpost? Hade hela Sveriges alla petimätrar retat sig upp på något jag gjort och nu satt igång och börjat skriva upprörda brev?

Förklaringen var naturligtvis att vi sänt ut Företagsminnen med Svenska Dagbladet i en enorm upplaga och att därför också antalet rätta svar på korsordet i Företagsminnen ökade i samma proportion. Hela 96 kuvert med rätta lösningar har sammantaget inkommit – och dessutom ett femtontal e-brev där de skannat sina korsord och skickat med dem som fil. Vinnarna meddelas senare.

Bakom korsorden i Företagsminnen står Hans G. Svensson, som inte bara är korsordsmakare (bl.a. för Svenska Dagbladet) utan normalt arbetar på Skandia och även har suttit länge i Centrum för Näringslivshistorias styrelse.