Nyheter

Följ med mig till jobbet!

De som stiftat bekantskap med mig genom olika tv- och tidningssammanhang, kanske har fått uppfattningen att jag enkom flanerar runt mellan olika tv-inspelningar, barer och provsmakningar av exotiska delikatesser.

Men så är långt i från fallet. Även om jag förvisso är en flanör i själ och hjärta och gärna drömmer mig tillbaka till studentårens drönartillvaro så är jag till vardags en extremt upptagen man i mitt arbete på Centrum för Näringslivshistoria. För att lite ta död på myten om mig själv, startar jag nu en videoblogg där ni får följa med in bakom kulisserna på mitt ordinarie arbete. Jag må vara mycket upptagen, men mitt arbete bjuder verkligen på de mest skilda upplevelser och erfarenheter. Eller som jag också påpekar i det första avsnittet: att vara chef för särskilda projekt innebär att jag kan göra i stort sett vad som helst.

I det första avsnittet presenterar jag kort vad mitt jobb går ut på, och vad som sker till vardags på arbetsplatsen. I det andra avsnittet berättar jag om en intressant utställning om Sveriges första industridesigner, Ralph Lysell, som Centrum för Näringslivshistoria bidragit med material till. Ralph Lysell hade för övrigt också ett mycket stiligt skägg. I ytterligare ett avsnitt i min videoblogg talar jag om innehållet i det senaste numret av Centrum för Näringslivshistorias tidskrift: Företagsminnen. En tidskrift som jag varit inblandad i sedan starten 1997 och sedan nio år också är chefredaktör för.

Min avsikt är att göra ett nytt inlägg i videobloggen när något särskilt spännande och intressant händer här på arbetsplatsen – minst en gång månaden alltså. Mer hinner jag tyvärr inte. Jag är som sagt en extremt upptagen man. Så upptagen att jag till och med fått hjälp att skriva den här texten.

Allt gott!