Gustaf Dalén: En biografi
nu som storpocket

VISA BILDTEXT
Gustaf Dalén: En biografi av Anders Johnson utgiven på Förlaget Näringslivshistoria nu i butik!

Nu finns Anders Johnsons biografi över uppfinnaren, AGA-direktören och Nobelpristagaren Gustaf Dalén även att köpa som storpocket! Boken från Förlaget Näringslivshistoria är en rikt bildsatt och modernt formgiven berättelse om en av svensk näringslivshistorias mest spännande personer.

Förlaget Näringslivshistoria gav 2016 ut boken ”Gustaf Dalén: en biografi”. Nu, i samband med Gustaf Daléns 150årsjubileum släpper vi en reviderad nyutgåva av boken i storpocket. Nyutgåvan kommer att finnas till försäljning under jubileumsåret.

Gustaf Dalén var en småbrukarson från Stenstorp i Västergötland som kom att bli den enda svenska företagsledaren att tilldelas ett Nobelpris. Det var genom uppfinnandet av den automatiska AGA-fyrarna som Dalén nådde framgång men står också bakom välkända produkter som AGA-spisen. År 1912 får AGA en stororder på fyrar och lysbojar till Panamakanalen vilket ledde till företagets internationella genombrott. Samma höst förlorar han synen vid ett test av gasbehållare, bara några månader innan han tilldelas Nobelpriset i fysik. Även efter olyckan fortsatte Dalén att uppfinna och leda det internationella företaget AGA fram till sin död 1937.

Gustaf Dalén: en biografi ger via delvis outforskade källor och med flera tidigare opublicerade bilder en heltäckande bild av den ikoniska uppfinnaren och företagsledaren och finns nu 

Skaffa ditt exemplar här!