Nyheter

Julklappsböcker från vårt förlag

Förlaget Näringslivshistoria har under året gett ut ett antal böcker om vitt skilda delar av den svenska näringslivshistorien, alla perfekta som julklappar till den mest historieintresserade släktingen, vännen eller kollegan.

Älskade prylar – 100 år av teknisk innovation

Clas Ohlson har en särskild plats i alla prylälskares hjärtan. I boken Älskade Prylar får nostalgitrippande läsare stifta bekantskap med de mest eftersökta produkterna under de senaste 100 åren, alla hittade i Clas Ohlsons kataloger.

A&E Design – The book

Alla känner väl till den röda nummerlappssnurran Turn-O-Matic? Eller diskborsten i plast? Alla känner dock inte till att den designades av A&E DESIGN, ett av Sveriges mest framgångsrika industridesignföretag som under året firat 50 år. Deras globala framgångsresa skildras i en ny bok skriven av Kerstin Wickman. Dessutom hyllas A&E DESIGN med en en utställning på det nyöppnade Nationalmuseum.

Ericsson in China – a lasting relationship 

I över 125 år har Ericsson gjort affärer i och med Kina. Hur detta hållbara förhållande växt fram beskrivs i boken ”Ericsson and China – A Lasting Relationship”, av Ericsson-veteranerna Lars A Stålberg och Per-Olof Björk. Boken, som även finns på svenska och kinesiska, ger en personlig vinkel på ett av Sveriges största företags relation med ett av världen mäktigaste länder.

Batterifabriken: En uthållig kraftkälla i Oskarshamn

I ”Batterifabriken: En uthållig kraftkälla i Oskarshamn” skildrar vår forskningschef Anders Houltz utvecklingen från en närmast bortglömd uppfinnare, Waldemar Jungner, och hans batterilösning till dagens moderna batteritillverkare. En bok om teknik och människor, arbetsförhållanden och företagande, en stad och dess fabrik.

 

Beställ dina julklappsböcker här