Nyheter

Sju nomineringar till Publishingpriset 2018

VISA BILDTEXT
Nominerade till Publishingpriset 2018.

Centrum för Näringslivshistoria har sju nomineringar till Publishingpriset 2018! En webbsajt, två tid­skrifter och fyra böcker som vi gjort finns med på den fina listan. Vinnarna meddelas 7 november.

Publishingpriset, som delats ut sedan 1990, är en årlig jurybedömd tävling ”för lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation”.  Juryn består av verksamma kommunikatörer såsom fotografer, grafiska formgivare, filmproducenter, journalister och redaktörer.

Till årets Publishingpris anmälde vi sju bidrag – och samtliga har nu gått till final! Vi ser fram emot prisutdelningen 7 november på Berns i Stockholm!  (Och hoppas slå förra årets vinstskörd, då vi vann ett pris på sex nomineringar.) Berns historiska arkiv är för övrigt deponerat hos oss på Centrum för Näringslivshistoria.

Våra nominerade bidrag:

Kategori: Fackböcker

Älskade prylar
på uppdrag av Clas Ohlson.

En exposé över de prylar som vi använt under 100 år för att lösa våra vardagsproblem. Med exempel tagna ur Clas Ohlson-katalogen – som kommit ut i 100 år.

 

Kategori: Informationstrycksaker

ICAHUNDRA: Historieboxen
på uppdrag av ICA.

Till ICAs 100-årsjubileum tog vi fram fyra magasin, ett för varje kvarts sekel. Tillsammans i en box skildrar de inte bara ICAs historia under 100 år, utan 100 år av Sveriges utveckling.

Kategori: Medlemstidningar bransch

Företagshistoria #2 2018
Vår egen näringslivshistoriska tidning, som utkommer med fyra nummer per år, med spännande berättelser om företagen, entreprenörerna och branscherna som förändrat Sverige.

Kategori: Reportage/berättelser i bokform

Brännvinskungen – Berättelser om LO Smith
på uppdrag av The Absolut Company.

Idag känner honom som ”mannen på sigillet” på Absolut-flaskan. Men han var så mycket mer. Det berättar vi i den här boken om företagaren, samhällsdebattören, politikern – och ”brännvinskungen” – Lars Olsson Smith.

Ruter Dam – 30 år av kvinnlig chefsutveckling
på uppdrag av Ruter Dam.

I över 30 år har det kvinnliga chefsutvecklings- och mentorprogrammet Ruter Dam arbetat för att få fler kvinnor till de högsta chefsjobben i Sveriges största företag. I den här boken berättar kvinnorna och företagsledarna som varit med på resan om utvecklingen – och vad som återstår att göra.

Kategori: Verksamhetshistoria i bokform:

A&E Design – The Book

A&E DESIGN är ett av Sveriges mest framgångsrika industridesignföretag och firar 50 år under 2018. Deras globala framgångsresa skildras i det här praktverket med manus av Kerstin Wickman och rikligt med bilder ur A&Es arkiv.

Kategori: Informationssajter privat sektor

100 år med Clas Ohlson 
på uppdrag av Clas Ohlson.

Historien om Clas Ohlson är en berättelse om mannen som byggde företaget; om företaget som utvecklats efter hans död; och ännu mer om alla de prylar som företaget sålt under 100 år för att underlätta vår vardag. Allt finns i på den historiska sajten www.clasohlson100.se.